Hoppa till sidans innehåll
Foto: Karin Wiklund Samling under andra träffen i Vilbergen fredag 5/11 2021

Träffar med Team Östergötland!

07 NOV 2021 19:44
Team Östergötland har kommit igång bra och det har varit två träffar nu under hösten! Första träffen var i Motala och i fredags träffades ungdomarna i Vilbergen, Norrköping.
  • Skapad: 07 NOV 2021 19:44

Det var många som anmälde intresse av att vara med i Team Östergötland och vid första träffen i Motala, fredagen den 1 oktober, deltog 15 ungdomar från Motala, Linköping, Norrköping och Åtvidaberg.

Ungdomarna fick presentera sig för varandra och för kvällens ledare som var Tina Lindqvist, Mariana Kiiskinen, Malin Gustavsson och Roger Jonsson. Kvällen ägnades sedan åt stationsövningar med precision, filmning, individuell träning och tävlingsmoment. När stationsövningarna var klara var det dags för paus där ungdomarna bjöds på korv och dricka. Efter pausen var det tävlingsdags med placering utifrån resultaten på tävlingsstationen. Vi avslutade kvällen med gruppfotografering och kommer samla fler foton än de som visas här i ett album för Team Östergötland 2021/2022 (klicka på länken för att komma till albumet)

Gruppbild211001.jpg

Vid fredagens träff i Vilbergen beslutade vi att börja lite tidigare då det var höstlov så vi startade redan kl 15.00 med en gemensam uppvärmning ledd av Alice Lindqvist som var med och hjälpte Tina och Mariana den här träffen. Även undertecknad fick äran av att vara med på banorna! Det var 16 ungdomar närvarande på denna träff och vi började även denna gång med en snabb presentation. Efter förra träffen fick deltgarna fylla i en utvärdering och utifrån den utvärderingen hade dagens program formats. Första timmen ägnades åt grundträning med samtliga men med uppdelning på två-handsspelare och en-handsspelare. 
Efter grundträningen var det dags för stationsträning med tävlingsmoment. Tävlingsmomenten var lagvis (två och två) och mycket fokus på precision och spärrträning. Lagtävlingsmomenten var bl a precision att sikta på "andra pil" utan att nudda hängande rör, träffa 7:ans respektive 10:ans kägla samt summera antal täckta rutor. Utöver det var det stationer med upplinjering, balansträning och "limbo" (komma under ribba och stå till i slutposition). Ungdomarna fick 5 minuter på varje station och stämningen var god under hela kvällen. Sista momentet var en lagtävling där ungdomarna delades in i två lag. Tävlingen gick ut på att plocka bokstäver och en spärr gav en bokstav för att sedan när alla bokstäver var insamlade lösa en rebus. Totalt var det 30 bokstäver som skulle bilda fyra ord med tema från dagen. Lite hjälp fick de genom att veta att antalet bokstäver i respektive ord: 13, 3, 4, 10. Det var kul att se hur de jobbade tillsammans med att spärra (strike gav ingen bokstav) samt att försöka bilda orden! Svaret på rebusen var "Spärrsäkerhet ger fler matchpoäng", vilket de också lyckades klura ut!

Den här träffen var det ingen paus utan avslutades med att ungdomarna och ledarna blev bjudna på hamburgare och dricka!

bordsbild211105.jpg

Två roliga och givande träffar är nu genomförda och nu blir det träning på hemmaplan innan det är dags för två träffar till under våren. Deltagarna fick i uppgift att ta fram sitt spärrsystem, fylla i underlag de fick med sig och lämna in till nästa träff. 

Skribent: Karin Wiklund
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Östergötlands Bowlingförbund
Leif Hillgren, Villaparksvägen 5
612 71 Rejmyre

Kontakt:
Tel: 0705245666
E-post: This is a mailto link

Se all info