Hoppa till sidans innehåll

Info från ledarträff

15 MAR 2021 21:16
Östergötlands Bowlingförbund genomförde den 3/3 en digital ledaträff med fyra ledare från fyra olika föreningar och hallar närvarande.
  • Skapad: 15 MAR 2021 21:16

Även om vi inte nådde målet med 1-2 deltagare från varje hall så anslöt till sist iaf fyra deltagare från fyra olika hallar vilket blev en bra start på vad vi hoppas kan bli återkommande.

Från ÖBF var det Tina (ungdomsansvarig) som var intitiativtagare och höll i träffen där även Karin (utbildningsansvarig) deltog men representerade den här kvällen även LDBS Zorita och Sporthallens Bowling. Malin representerade BK Lejonen och Vilbergen Bowling, Niklas representerade BK SF-04 och Åtvidabergs Bowlinghall och Börje representerade MBF och Motala.

Träffen inleddes med en genomgång av nuläget när det gäller ungdomsverksamheten i länet. Samtliga har märkt av pandemin och deltagarantalet har sjunkit något. 

Vi kunde enas om behov av att utöka mängden av utbildade ledare i länet. Flera är intresserade av TUG (Tränar Utbildning Grund). I dagsläget finns det många utbildade tränare i vårt distrikt enligt gamla utbildningspaket och dessa kan behöva erbjudas en fortbildning i den moderna bowlingtekniken inklusive tvåhands.

Vi diskuterade även att ta fram ett koncept för bowlingskola på 10 tillfällen med färdig lektionsstruktur för att få fler att våga ta på sig ledarrollen och därmed även öka rekryteringen (både av ledare och nya spelare).

Deltagarna fick dela med sig av sina erfarenheter och förslag på hur man kan nå ut till fler ungdomar och även hur vi får dem att stanna kvar.

Det finns möjligheter att söka bidrag för rekryteringsverksamhet och detta är något som vi som förbund kan hjälpa till att kolla upp och ta fram information om.

Träffen avslutades med information kring ÖBFs tnakar om att nystarta Team Östergötland och att den här omgången skapa upp både en Elitgrupp och en Utvecklingsgrupp. Mer information om Team Östergötland finns på hemsidan (klicka på länken) och ansökan skall vara inne senast den 30/4.

ÖBF tackar för visat engagemang och givande diskussioner och hoppas på bra samarbete framöver!

Skribent: Karin Wiklund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Östergötlands Bowlingförbund
Leif Hillgren, Villaparksvägen 5
612 71 Rejmyre

Kontakt:
Tel: 0705245666
E-post: This is a mailto link

Se all info