Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SweBowl


Här hittar du nyheter från Svenska Bowlingförbundet!

 

Team Alingsås vann toppmötet i herrarnas Elitserie mot obesegrade IS Göta. Sedan tog det stopp mot Kulladals BS som vann en taktisk hemmaseger. BK Full House hade segern inom räckhåll mot Team Pergamon och Stureby BK pressade Team Clan in det sista.
 
Höganäs BC lyckades få med sig tre av fyra poäng på sin bortasväng. I övrigt blev det bara hemmasegrar i Sydallsvenskan.
 
Det spelades tre matcher i dagens Nordallsvenska och två av dem slutade med bortasegrar.
 
Det var hemmalagens dag i Mellanallsvenskan då alla matcher utom en slutade med storsegrar för hemmalagen och det var många fina slagningar som visades upp
 
I Södra Allsvenskan utökade Calluna ledningen på sin bortasväng medan det i Norra Allsvenskan blev jämnare då AIK vann sin bortamatch.
 
Spader Dam, som gått som tåget under säsongen, skulle idag få se slutet på sin vinstkavalkad då de besegrades på bortaplan av BK Högland.
 
På lördag är det seriefinal i damerna Elitserie när obesegrade Spader Dam möter serieledande BK Högland. I herrarnas Elitserie har Team Alingsås haft ett längre speluppehåll och jagar viktiga poäng mot IS Göta och Kulladals BS på bortaplan.
 

Sverige vinner World Cup

(2022-11-23 12:55)
Sverige vinner World Cup. I damernas lagfinal besegrar de Tyskland med 3-1. – Det känns helt fantastiskt, säger Cajsa Wegner.
 
Sverige är klart för final i Team. De besegrar Malaysia med 3-1 i semifinalen. Damernas finalen börjar kl 11.00 idag där Sverige ställs mot Tyskland. – Det känns jätteskönt. Nu gäller det att vi fortsätter så här i finalen, säger Jenny Wegner.
 

Inför avgörandet i Team

(2022-11-22 16:19)
Imorgon väntar den avslutande speldagen i World Cup då lagklassen avgörs. Sverige möter Malaysia i semifinal på damsidan med start kl 04.00 (svensk tid). Här finns onsdagens program.
 
Det tog stopp i kvartsfinal för Josefin Hermansson och Anna Andersson. Hermansson förlorade med 2-0 mot Hui Fen New och Andersson föll med 2-0 mot Lara Posadas. – Det känns lite tomt men vi får ladda om för lagspelet imorgon, säger Hermansson.
 
Sverige jagar medaljer i World Cup. Imorgon avgörs singelklassen där Anna Andersson och Josefin Hermansson är framme i kvartsfinal. Här finns tiderna för tisdagen.
 
Sandra de Neergaards insamling “Bowlare bryr sig” till förmån för Cancerfonden har skapat stort engagemang i bowling-Sverige de senaste åren. Insamlingen är öppen året runt och i nuläget har 605 720 kronor samlats in.
 
Det var BK Cahoot, Kulladals BS och Ludvika BK som fick ge sig ut på vinterväglaget den här söndagen.
 
Stånga var idag platsen för ett dubbelmöte mellan hemmalaget och gästande Sandvikens AIK. Stånga visade sig vara bästa laget för dagen och vann båda matcherna.
 

Postadress:
Östergötlands Bowlingförbund
Leif Hillgren, Villaparksvägen 5
612 71 Rejmyre

Kontakt:
Tel: 0705245666
E-post: obf@telia.com

Se all info