Hoppa till sidans innehåll

Säsongen 20/21 avslutas!

16 FEB 2021 23:02
Efter ett långt extra förbundsmöte med många diskussioner och röstning är det nu klart att seriesäsongen 2020/2021 avslutas och inte kommer spelas klart!
  • Skapad: 16 FEB 2021 23:02

Det blev en klar majoritet som röstade avslag på styrelsens förslag att spela klart seriesäsongen 2020/2021, röstsiffrorna 7 röster bifall och 56 röster avslag talade för att distrikten hade lyssnat på sina bowlare. Vi i Östergötland röstade avslag utifrån de synpunkter vi fått in från våra föreningar och vår styrelse.

Det blev däremot bifall för ett tilläggsyrkande till avslaget som innebär att när seriesäsongen 2021/2022 väl kan starta så kommer den att lottas om. D v s att det inte blir en "omstart" av nuvarande säsong med samma matchlottning. En orsak till detta tillägsyrkande var att vissa lag spelat väldigt många bortamatcher och rest mycket vilket inneburit kostnader för klubbarna och saknade intäkter för vissa hallar som då kanske haft färre hemmamatcher. Vi i Östergötland valde att stödja detta tilläggsyrkande.

En annan synpunkt som kom upp var möjligheten för de klubbar som pga pandemin hade valt att dra ur sina lag ur seriespel skulle få chans att spela igen - något de inte kunnat göra om nuvarande säsong skulle spelats klart under hösten.

När det gällde motionen för att seriesegrare i div 3 ska direktuppflyttas till div 2 valde vi i Östergötland även här att lyssna på de synpunkter vi fått in och yrkade bifall till motionen. Här blev det klart jämnare men när rösterna var räknade kunde vi konstatera att motionen avslogs, 21 röster bifall mot 38 röster avslag.

Imorgon har Östergötlands Bowlingförbund styrelsemöte där vi bl a kommer ta upp kvällens beslut och se över om det är någon annan verksamhet vi kan starta upp. Självklart under förutsättning att det går att genomföra dem på ett säkert sätt. Det kanske kan vara DM eller någon lokal serie men för närvarande vet vi att vi bara kan rekommendera fortsatt träning med förnuft i era hemmahallar.

Passar även på att påminna om den digitala Ledarträffen den 3/3 som vi hoppas få många anmälda till! (klicka på länken för att läsa mer om den)

Skribent: Karin Wiklund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Östergötlands Bowlingförbund
Leif Hillgren, Villaparksvägen 5
612 71 Rejmyre

Kontakt:
Tel: 0705245666
E-post: This is a mailto link

Se all info