Hoppa till sidans innehåll

Info efter årsmöte

17 JUN 2021 21:42
Det blev ett digitalt årsmöte som genomfördes snabbt och smidigt!
  • Skapad: 17 JUN 2021 21:42

Vi från Östergötlands Bowlingförbund är mycket tacksamma att våra medlemmar (bowlingföreningarna i Östergötland) kunde vara med när vi ställde om istället för att ställa in årsmötet. För alla organisationer är det viktigt att årsmöten kan genomföras och att ställa om till ett digitalt årsmöte var det alternativ vi valde. Lite hade vi nog hoppats på en större anslutning när resor kunde undvikas men för vår del blev deltagarantalet ungefär som tidigare år på våra fysiska årsmöten. Totalt var vi 18 närvarande representerandes 6 olika föreningar.

Årsmötet leddes exemplariskt av RF-SISU Östergötlands nyinvalda ordförande, Eva-Lena Frick. Valberedningen, revisor, kassör och sekreterare hade gjort ett bra förarbete så alla punkter hanterades i ett raskt tempo. Tyvärr lite beroende på att Östergötlands Bowlingförbund inte kunnat bedriva speciellt mycket verksamhet under det gångna pandemiåret.

När det gäller personvalen så blev det ett enhälligt omval på Leif Hillgren som ordförande i ytterligare ett år. Även på ordinarie ledamöter blev det omval på Robert Pohlman, Peter Engesten och Christina Lindqvist på två år. Övriga ordinarie ledamöter Karin Wiklund, Maria Bergström och Roger Jonsson har ett år kvar på sina mandat.

Däremot blev det två nyval på suppleantposterna för ett år. Extra kul var att det var två kvinnor som valdes in och att de var närvarande på årsmötet och därmed även kunde vara kvar på konstituerande mötet efteråt. Nya suppleanter blev Malin Gustavsson från BK Lejonen i Norrköping och Anna-Lena "Lagge" Lagerström från BK Origo i Söderköping. Vi hälsar dem varmt välkomna till sina nya förbundsuppdrag!

Det blev även omval av revisor och av valberedningen men med ett medskick från valberedningens ordförande Ingemar Eriksson att till nästa år försöka hitta någon efterträdare. Övriga i valberedningen är Lena Brinkeback och Jan Fröjd.

Enda nackdelen med ett digitalt årsmöte var avsaknaden av kamratmåltiden efteråt - vi hoppas kunna ta igen det nästa år!

Östergötlands Bowlingförbund går nu in på sitt 84:e verksamhetsår och väldigt mycket har hänt under dessa år. Vi började det nya verksamhetsåret med att konstituera oss. Det blev inga större förändringar där heller utan Maria Bergström fortsätter som vice ordförande, Peter Engesten som kassör och Karin Wiklund som sekreterare. När det gäller våra kommittéer så kvar står de med tillägget att våra nyvalda suppleanter tillkommer. Malin kommer bli ett välkommet tillskott i ungdomskommittén med Tina och Roger. Lagge kommer stärka upp i damkommittén tillsammans med Karin och Maria. En annan förändring var att Tina även är med i Utbildningskommittén tillsammans med Karin då Ungdom och Utbildning samarbetar en hel del. Mer info om vilka som ingår i vilka kommittéer hittar du här (klicka på länken)

Vår vilja och ambition från Östergötlands Bowlingförbund till hösten är att få lite mer liv i hemsidan och det hoppas vi kunna uppnå med några reportage från verkligheten. Vi tänker helt enkelt ge oss ut och besöka er bowlare i era hallar och er verksamhet och presentera den här på hemsidan. Självklart under förutsättning att verksamhet kommer kunna bedrivas och att besöken sker på ett smittsäkert sätt!
En verksamhet som vi vet har kunnat bedrivas även under de senaste två åren är ju just ungdomsverksamheten och där vet vi att det finns mycket bra ungdomsverksamhet i Norrköping, Motala och Linköping och kommer av den anledningen börja med den verksamheten.

Vi är även intresserade av att ta del av bowlingens övriga verksamheter men vet att pandemin har drabbat både parabowlingen och pensionärsklubbarna riktigt hårt. Förhoppningsvis kan den verksamheten komma igång igen till hösten efter vaccineringar.

Vill du tipsa om någon verksamhet vi bör uppmärksamma under kommande säsong får du gärna meddela det i en kommentar!

Nu önskar vi alla bowlare en riktigt härlig sommar och så hoppas vi att vi ses på banorna snart igen!

Skribent: Karin Wiklund
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Östergötlands Bowlingförbund
Leif Hillgren, Villaparksvägen 5
612 71 Rejmyre

Kontakt:
Tel: 0705245666
E-post: This is a mailto link

Se all info