Hoppa till sidans innehåll

Extra förbundsmöte SvBF

08 FEB 2021 20:57
Nästa vecka, tisdagen den 16 februari kommer Svenska Bowlingförbundet att hålla ett extra förbundsmöte där två frågor kommer att tas upp.
  • Uppdaterad: 08 FEB 2021 20:57

En fråga är motionen som vi tidigare skickat ut information om till klubbarna i Östergötland ang uppflyttning av seriesegrare i division 3.

Den andra handlar om seriespelet säsongen 2020/2021;

På grund av rådande Coronapandemi är den Nationella serien pausad, för tillfället till tidigast den 6-7 mars. Från och med november har det varit mycket svårt att bedöma hur, när och om vi ska kunna spela bowling under denna säsong, vilket medfört att Förbundsstyrelsen har varit tvungen att ta kortsiktiga beslut baserade på den information som funnits tillgänglig för tillfället.

Förbundsstyrelsen har under hela perioden haft som ambition att den pågående säsongen ska spelas klart, dvs. 20-21, oavsett om det betyder att serien ska fortsätta inpå hösten. Under förra veckan presenterades de olika scenarier förbundet för tillfället arbetar med och det är ett ständigt pågående arbete hur och när vi på ett säkert sätt ska kunna spela bowling igen. 

För att få med förbundets medlemmars röster och synpunkter om detta så kommer styrelsen lägga ett förslag till det extra Förbundsmötet den 16 februari att vi skall spela färdigt den påbörjade säsongen och att tidpunkten för när detta är möjligt avgörs av restriktioner och rekommendationer från myndigheterna. Alternativet är att avbryta den pågående säsongen och påbörja en ny säsong till hösten. På detta sätt skapas en bred förankring i en så pass viktig fråga som den Nationella serien är.

Östergötlands Bowlingförbund har fått in några synpunkter men vill gärna ha med oss fler. Ni kan lämna en kommentar här eller på vårt facebookinlägg. Det går givetvis även bra att kontakta oss via e-post This is a mailto link 

Här kan du läsa mer om de olika scenarier som Svenska Bowlingförbundet har presenterat!

Skribent: Karin Wiklund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Östergötlands Bowlingförbund
Leif Hillgren, Villaparksvägen 5
612 71 Rejmyre

Kontakt:
Tel: 0705245666
E-post: This is a mailto link

Se all info