Hoppa till sidans innehåll

Allt seriespel pausat!

19 NOV 2020 19:41
Vi vill förtydliga att ÖBF kommer även framgent följa Svenska Bowlingförbundets beslut och Folkhälsomyndigheten råd och rekommendationer vilket innebär att allt seriespel, även reservlagsserien flyttas till 2021.
  • Uppdaterad: 19 NOV 2020 19:41

Idag kom även beslutet om att förlänga de Allmänna lokala råden från Folkhälsomyndigheten t o m den 13 december 2020 (men kan förlängas). Fr o m den 24/11 träder även regeringens beslut som begränsar allmänna sammankomster och offentliga tillställningar till 8 personer.

Redan nu har SvBF flyttat matcher i nationella serien så håll utkik på BITS2.0 för att se när matcherna är planerade. Reservlagsserien kommer senare.
Tänk också på att det kan bli ytterligare förlängningar eller ändrade restriktioner så fortsätt att följa Swebowls Covid-sida och Folkhälsomyndighetens sida (klicka på länkarna)

Vi bifogar nedan en påminnelse om vad de lokala allmänna råden innebär i Östergötland.

Region Östergötland

För den som vistas i Östergötlands län finns beslut om lokala allmänna råd:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.

Beslutet omfattar också skärpta allmänna råd för verksamheter – som exempelvis butiker, köpcentrum och idrottsanläggningar – och arbetsplatser i länet:

  • Alla verksamheter bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan till exempel innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt.
  • Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan vara åtgärder som att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar för att arbeta hemifrån och att tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten skjuts upp.

Beslutet gäller till och med den 13 december 2020, men kan förlängas.

Skribent: Karin Wiklund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Östergötlands Bowlingförbund
Leif Hillgren, Villaparksvägen 5
612 71 Rejmyre

Kontakt:
Tel: 0705245666
E-post: This is a mailto link

Se all info