Hoppa till sidans innehåll

3-manna DM flyttas fram!

30 OKT 2020 13:12
I samråd med smittskyddsläkare har Östergötlands Bowlingförbund beslutat att flytta fram datumen för 3-manna DM.
  • Skapad: 30 OKT 2020 13:12

Vi vet att 3-manna DM är SM-kval och Svenska Bowlingförbundet har sedan tidigare meddelat att möjligheten att spela och redovisa resultat har flyttats fram till 1/12 2020. Första finalomgångarna för 3-manna SM är i dagsläget planerade till 12-13/12 med spel i Uppsala för damerna och Stockholm för herrarna. Två distrikt som även de är berörda av nya allmänna lokala råd. Svenska Bowlingförbundet har coronamöte idag fredag 30/10 och vi avvaktar deras beslut kring 3-manna SM och möjlighet att kvala via DM innan vi tar beslut om nya datum för 3-manna DM.

Det vi har beslutat om är att 3-manna DM kommer INTE att spelas nu på lördag den 31/10 eller på lördagen den 7/11 ev nya datum återkommer vi med senare.

Vi vet också med största sannolikhet att seriespelet t o m 19/11 dvs helgen 7-8/11 samt 14-15/11 kommer att flyttas fram både när det gäller nationella serierna och vår reservlagsserie.
Om det blir fler helger som berörs eller när de flyttade matcherna kommer spelas återkommer vi också med senare. Nationella serierna beslutas av Svenska Bowlingförbundet så vår rekommendation är att föreningarna följer www.swebowl.se samt även den information vi uppdaterar med på vår hemsida och på vår facebook-sida.

När det gäller träning hänvisar vi till att det är starka råd och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten beslutat om men det är inga förbud. Det är upp till varje hall och förening att se över om träningen kan bedrivas på ett säkert sätt som innebär att ingen fysisk kontakt sker och att avstånd kan hållas. Träning för ungdomar födda 2005 eller senare ska enligt rekommendationerna fortgå i den  mån det är möjligt och hallen håller öppet för det.

Vi bevakar de råd/riktlinjer idrotten i allmänhet och Svenska Bowlingförbundet i synnerhet kommer med och uppdaterar löpande vår hemsida och facebook-sida. När vi fått besked från SvBF kommer vi även skicka ut brev vi a e-post till samtliga föreningar där vi ber er bekräfta att ni tagit del av informationen. Se gärna till redan nu att ni har rätt e-postadress i kontaktuppgifterna för er förening i IdrottOnline så att ni inte missar någon information!

Självklart är det tråkigt att vår verksamhet återigen pausas men kanske om vi gör den här insatsen nu att vi slipper en upprepning av vårens avbrutna säsong!

Skribent: Karin Wiklund, ÖBF
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Östergötlands Bowlingförbund
Leif Hillgren, Villaparksvägen 5
612 71 Rejmyre

Kontakt:
Tel: 0705245666
E-post: This is a mailto link

Se all info