Hoppa till sidans innehåll

Sebastian Gabrielsson vann Piteå Open!


Piteå Open avgjordes förra helgen och vann gjorde Sebastian Gabrielsson, Piteå BK, 25.000 kr rikare!

- Det känns helt fantastiskt och sjukt oväntat, säger segraren till NBF. Jag har haft ett helt år som har gått riktigt uselt men både CW och Lollo har varit så grymma och hjälpt mig både med min teknik och mentalt för att försöka att få mig att komma tillbaka.

Kvalet vanns dock stort av fjolårssegraren Ludwig Ingerskog, Bodens BS, med 1435. Till söndagens finalspel gick totalt 32 spelare via kvalresultat eller olika gateways och Robert Hagbard, Vilhelmina IK, tog ledningen i den första semifinalen med 861 på fyra serier. I semifinal nummer två gick Olli-Pekka Pajari, Finland, ut hårt med en 300-serie vilket gav honom förstaplatsen i semifinal nummer 2 med 906.

I matchspelets första omgång klev topp 8 från kvalet in i tävlingen. Sebastian Gabrielsson tog sig vidare genom att vända 0-2-underläge mot Johannes Granström, Bodens BS, till 3-2 till Sebastians fördel. Sedan vann Sebbe över Johan Edlund Olofsson från UIK och Oliver Dahlgren, Pergamon, för att slutligen i finalen ställas mot Malin Engman, Bodens BS. Finalen slutade 203-193 till Sebastian. 

- Jag spelade ju först en start som inte alls kändes bra men samtidigt visste jag att jag kunde göra bättre vilket jag lyckades med, säger Sebastian. Så att jag ändå tog mig till final kändes så skönt efter allt slit. Allting flöt på och jag vet inte riktigt vad som hände men när jag lyckades slå ut en efter en så stod jag sen i finalen mot Malin Engman. Då behövde jag sätta 5 strike i rad för att ha en chans och de lyckades jag med och jag visste att hon skulle behöva sätta trippel för vinst och när hon slog sin 9a fick jag ändå dubbelkolla och räkna, men då hade jag vunnit och jag hamnade nog i chock. Känslan var så overklig och jag är så stolt att jag klarade av att spela så pass bra trots allt, avslutar Sebastian.

Stort grattis Sebbe till segern önskar NBF!

Resultat: http://piteaopen.se/dynamic/squads.asp

Uppdaterad: 07 NOV 2019 13:17 Skribent: Helena Josjö
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Staffan Bergdahl, Börjelsbyn 561
952 92 Kalix

Kontakt:
Tel: +46705744411
E-post: staffan.bergdahl@tel...

Se all info