Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Olli-Pekka Pajari vann Piteå Open 2017


Norrlands största tävling Piteå Open avgjordes som vanligt under allhelgonahelgen och vann gjorde Olli-Pekka Pajari från Torneå i Finland. 

Söndagen började med semifinaler för spelare som kvalificerat sig genom olika gateways och mest morgonpigg var Emil Holmberg, som kvalat in som bästa junior, med 921 på de fyra första serierna. 

I semifinal nummer fylldes startfältet på med spelare som kvalat in via placering, turbo och två stod finländaren Matias Luosujärvi för den högsta slagningen på 960, och härifrån gick de åtta bästa av sexton spelare gick vidare till matchspelet.

Olli-Pekka Pajari vann kvalet i tävlingen på 1393 och fortsatte med fint spel genom hela finalen. I matchspelet besegrade han i tur och ordning Mattias Jonsson, Flash, landsmannen Juha Ollonqvist och Kjell Landström, BD-Pärlan för att slutligen ställas mot Ludwig Ingerskog, Bodens BS, i finalen.

Ludwig började bra i finalen, säger Olli-Pekka till NBF, och i ruta fem var jag 30 poäng efter. Men då började jag strika samtidigt som Ludwig fick ett stort hål, och jag passerade honom i sista rutan. 25.000 kronor rikare är Olli-Pekka mycket nöjd över spelet och vinsten som är hans första internationella. 

Finalen var som sagt riktigt jämn, och länets bäste spelare Ludwig Ingerskog var först besviken efter förlusten. Det har varit tuffa och jämna matcher, säger han, och finalen förlorades på ett enda sämre slag som kostade för mycket. 

Resultat

Uppdaterad: 05 NOV 2017 21:04 Skribent: NBF
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Staffan Bergdahl, Börjelsbyn 561
952 92 Kalix

Kontakt:
Tel: +46705744411
E-post: staffan.bergdahl@tel...

Se all info