Hoppa till sidans innehåll

Andreas Bergman segrade i Kalix Open


Då Kalix Open avgjordes idag vann Andreas Bergman, Bodens BS, efter en minst sagt spännande final. Andreas, som fick ihop 17 serier under dagens finalspel och snittade drygt 240 (236 utan hcp), är nöjd med sin insats och menar att segern var oväntad, men kul eftersom det var flera år sedan han sist vann något. Pengarna kommer att användas till pågående husrenoveringar (eller bensin till skotern), och härnäst på bowlingagendan står fortsatt elitseriespel och förhoppningsvis slutspel med Bodens BS.

Kalixtävlingen spelades som vanligt med start i mellandagarna, och i år bjöds på riktigt höga slagningar - Juha Ollonqvist, Bodens BS, toppade kvalet på inte mindre än 1544! 

Söndagsmorgonen inleddes med semifinal för spelare som tagit sig dit via olika gateways som turbo, bästa dam/junior/40+/50+ samt kvalpassvinnare från första veckan. Hetast i semin var Andreas Bergman som med 962 var bäst av de tio som gick vidare till final nummer 1. 

Sedan spelades finalsteg 1 och 2 där de spelare som placerat sig i kvalet klev in i spelet. Henrik Ekblom, Umeå IK, var bäst i finalsteg 1 med 999 och Fredrik Larsson i finalsteg 2 på 980. Undan för undan åkte spelare ut och då åtta man spelade om fyra placeringar inför stegfinalen lade Andreas Bergman i en högre växel och strikade ihop 1972/8 vilket gav honom en förstaplats inför stegen. 

I finalen fick Andreas möta Henrik Ekblom som storspelande slagit ut både Fredrik Nilsson (264-234) och Andreas Dahlgren (271-209). Och vilken spännande final, Andreas började med 9- och låg efter hela serien fram till ruta 9 då Henrik hade en tomruta och släppte in Andreas i matchen. Andreas var då tvungen att fortsätta sin strikeföljd med minst två strikar i ruta 10 för vinst - något som han också gjorde! Slutsiffrorna skrevs 262-254 till Andreas fördel, stort grattis önskar vi på Norrbottens Bowlingförbund!

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:05 Skribent: Helena Josjö
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Staffan Bergdahl, Börjelsbyn 561
952 92 Kalix

Kontakt:
Tel: +46705744411
E-post: staffan.bergdahl@tel...

Se all info