Hoppa till sidans innehåll

Bodens KK Norrlandsmästare 2014


I helgen avgjordes Norrlandsmästerskap för Damer 6-mannalag i Skellefteå, och vann gjorde Bodens KK i överlägsen stil. Matcherna spelades med banpoäng över tre serier och Boden ställde upp med tre lag och inte mindre än 20 bodendamer deltog. Bodens lag 1 vann alla sina matcher och i söndagens final fick BK Flash från Härnösand som vunnit de senaste tre åren se sig besegrade med 11-1. Bodens lag 2 slutade på en fjärdeplats och Bodens lag 3 på en femteplats.

I samband med mästerskapet utses även ett allstars-lag med mästerskapets sex bästa spelare, och där återfanns fyra bodentjejer, Helena Josjö, Ingela Karlsson, Fia Strand och Ulrika Isaksson. Förutom dessa deltog även Helena Carlsson och Annika Rothoff i det vinnande bodenlaget.

Rekorddeltagandet bäddade för Bodens storslam i norrlandsmästerskapet. "En stor del i vår framgång var att vi hade så många spelare på plats och hade ett starkt stöd på läktaren i både gruppspelet och finalen" säger Helena Josjö som var mästerskapets bästa spelare med 212 i snitt. 

Härnäst väntar kval mot Team Berget för spel om en plats till Nordallsvenskan till hösten. Grattis till NM-bucklan och lycka till i fortsättningen önskar vi på Norrbottens bowlingförbund!

Resultat:

Resultat NM

Individuella resultat

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:07 Skribent: NBF
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Helena Sundqvist, Smedjegatan 26
972 31 Luleå

Kontakt:
Tel: +46702124231
E-post: This is a mailto link

Se all info