Hoppa till sidans innehåll

Norrbotten Challenge 2020


Helena Josjö och Emil Holmberg vann Norrbotten Challenge 2020!

Det var jämna matcher när Norrbotten Challenge 2020 avgjordes, och i slutet av dagen stod Emil Holmberg och Helena Josjö som segrare. 

På herrsidan kan man inte undgå att nämna Ludwig Ingerskog som inledde de två första serierna med 22 strike av 24 möjliga. Med ett snitt på makalösa 241 i de första två spelomgångarna såg han ut att gå mot en säker seger, men fick i omgång 3 stryk av klubbkompisen Johannes Granström och åkte ut.

Årets överraskning höll på att bli Jens Wärnberg, som i de första omgångarna smög sig kvar på blygsamma resultat för att i den tredje omgången drämma till med 452 som räckte med tre pinnar för att slå ut Per Sundqvist. Och strajkarna fortsatte även i finalen, Jens började den första serien med 240 vilket gav en knapp ledning före Emil Holmbergs 227, men i den andra serien var Emil starkare och kunde gå förbi och vinna med totalt 13 poäng. 

På tjejsidan var varje omgång jämn och placeringarna avgjordes först i slutrutorna. Det var spärrfest deluxe - snålt med strajkar, rätt mycket hål och otroligt många spärrar. T.ex hade Fia och Helena totalt 10 strajkar i finalen - mot Emil och Jens 24, men 26 spärrar mot killarnas 12. Jojjes räknar vi inte. ;)

Helena Josjö och Emil Holmberg

Topp tre damer: Ingela Karlsson, Helena Josjö och Fia Strand

Topp tre herrar: Johannes Granström, Emil Holmberg och Jens Wärnberg

 

Uppdaterad: 06 OKT 2019 20:25 Skribent: NBF
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Staffan Bergdahl, Börjelsbyn 561
952 92 Kalix

Kontakt:
Tel: +46705744411
E-post: staffan.bergdahl@tel...

Se all info