Hoppa till sidans innehåll

Arto och Carro distriktsmästare 2017!


Årets individuella och mixed-DM spelades i Älvsbyn, och efter en spännande final under söndagen stod Arto Kuusela, BK Loet och Caroline Johansson, Pite BF som segrare. 

DM i Älvsbyn genomfördes under förra veckan och i de klasser där final inte spelades vann Ludwig Ingerskog junior, Dan Wälivaara H50, Staffan Bergdahl H60 och Daniel Unander & Ingela Karlsson mixedklassen. 

Rekordbanor

Banorna i Älvsby bowlinghall bjöd på mycket sväng och höga resultat, under kvalet har inte mindre än tre distriktsrekord slagits: Helena Josjö, Bodens BS, slog nytt rekord på 3 serier EU med 744 poäng. Kvalvinnaren Andreas Bergman, Bodens BS var ynka tre poäng från distriktsrekordet på 8 serier EU, men hans 2015 bäddade för lagrekord i 2-manna 8 serier EU tillsammans med Daniel Unander med 3825 poäng och i 4-manna 8 serier EU tillsammans med Daniel Unander, Christer Englund och Ludwig Ingerskog med 7449 poäng.

Jämn herrfinal

Till herrfinalen gick de tolv bästa herrarna och de fyra bästa damerna från kvalet, och finalen inleddes med sex serier EU. På herrsidan var det Daniel Unander som tog ledningen på 1441 före Arto Kuusela, Dan Wälivaara och Johannes Granström. Men mest spännande var det i slutet av sjätte serien där fem spelare slogs om de två sista matchspelsplatserna. I slutändan var det Mats Andersson och Ulf Pettersson som drog de längsta stråna. Precis utanför matchspelet hamnade Ludwig Ingerskog, 3 poäng ifrån samt Andreas Bergman och Staffan Bergdahl, 10 poäng ifrån.

I matchspelet försvarade topp 3 Daniel Unander, Arto Kuusela och Dan Wälivaara sina positioner, och den första stegfinalen spelades mellan tvåan Arto Kuusela och trean Dan Wälivaara. Serien var otroligt jämn och inför sista rutan skiljde 0 poäng! Men Arto passade på att strajka medan Dan spärrade och Arto gick vidare till final mot Daniel Unander. I finalen fick ingen av spelarna till strajkspelet och Arto kunde vinna på 188 mot Daniels 165 poäng

Carro försvarade sin titel

Bland damerna var det fjolårssegraren Caroline Johansson som inledde bäst, 1232 på de sex första serierna. I matchspelet gick kvalvinnaren Helena Josjö förbi och inför stegen låg Helena etta ca 100 poäng före Caroline. Kampen om tredjeplatsen stod mellan Susanna Ahlm och Lena Sahlin som spelat jämnt under hela dagen, men i matchspelet höll Susanna undan och tog sig vidare med ca 50 poängs marginal.

Den första finalserien mellan Caroline och Susanna var jämn till en början, men tomrutor på Susanna samtidigt som Caroline strajkade gjorde att Carro gick ifrån och vann klart 220-174. I finalen upprepades samma mönster, finalserien var jämn fram till ruta 8 då Helena hade en tomruta och Caroline passade på att strajka ut. Vinst för Carro med 187-180.

Samtliga distriktsmästare 2017

Senior Herr
Arto Kuusela, BK Loet
Senior Dam Caroline Johansson, Pite BF
Junior Herr Ludwig Ingerskog, Bodens BS
H50 Dan Wälivaara, BD-Pärlan
H60 Staffan Bergdahl, BK-65
2-mannalag herrar Bergman/Unander, Bodens BS
4-mannalag herrar Bergman/Unander/Englund/Ingerskog, Bodens BS
2-mannalag damer Josjö/Ahlbäck, Bodens BS
Mixed Unander/Karlsson, Bodens BS/Krypton

Stort grattis till alla vinnare önskar NBF!

http://www.dm-norrbotten2017.meriq.se/dynamic/start.asp

Uppdaterad: 27 MAR 2017 10:26

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Helena Sundqvist, Smedjegatan 26
972 31 Luleå

Kontakt:
Tel: +46702124231
E-post: This is a mailto link

Se all info