Hoppa till sidans innehåll

Mats och Helena vann DM 2015!


Årets distriktsmästerskap är avgjort och det blev Mats Andersson, Bodens BS och Helena Josjö, Bodens KK som vann individuellt. Stort grattis även till Adam Andersson som slog till med distriktsrekord i kvalet, 1986 på åtta serier!

Bodens BS dominerade inte helt oväntat finalfältet på herrsidan, och Daniel Rönnbäck inledde starkast med 1377 de första sex serierna. Matchspelet blev ett rent klubbmästerskap för BBS där Christer Englund dominerade bland annat genom att besegra Daniel Rönnbäck med 255-254 i den sista matchen.

I den första stegfinalserien möttes tvåan Mats Andersson och trean Daniel Rönnbäck i en jämn kamp där "Moa" drog det längsta strået med 232 mot Daniels 211. I finalen mot Christer Englund var det jämnt hela vägen fram till sista rutan där Mats genom en dubbel i slutrutorna säkrade segern, 225-194.

Sjätte segern för Mats

Mats berättar att han inledde finalen lite skakigt med dåligt spärrspel men räddades av lite strikeföljder. Sedan lossnade det ordentligt i matchspelet där han fick en kanonstart och ledde efter två serier. Men sen kom en dålig serie på 180 och då var det direkt match igen. Om stegfinalen berättar Mats "där vann jag en jämn match mot min chef Daniel Rönnbäck så nu får man väl jobba extra skift som kompensation. I finalen mot Crille Englund så började jag med ett hål och kom efter men hade turen att få en riktigt turstrike på rätt ställe samtidigt som Crille fick nian kvar på kanonträff. Men jag behövde dubbelstrike för att stänga matchen och lyckades med det. Rättvist eller inte men DM verkar vara min grej det här var min sjätte seger och det är 33 år sen jag spöade Tommy Hendler i min första final 1982."

DM 2015 vinnare liten

Årets individuella segrare: Mats Andersson och Helena Josjö (Foto: Anders Nilsson)

Helena Josjö höll undan i damfinalen

På damsidan tog Helena Josjö snabbt en ledning som höll i sig hela vägen till stegfinalen. Kampen om de övriga stegfinalplatserna var däremot mer spännande där Charlotta Lindmark, BK Ripan, avslutade matchspelet med en stark spurt knep tredjeplatsen i sista serien.

Den första stegfinalserien mellan tvåan Helena Carlsson, Bodens KK och Charlotta Lindmark var en jämn tillställning och avgjordes först i sista rutan till Charlottas fördel, 181-171. Finalen var också länge jämn, men ett hål för Charlotta samtidigt som Helena Josjö dubblade i slutrutorna avgjorde serien, 203-178.

Länk till samtliga DM-resultat

Nu är DM 2014-2015 färdigspelat, grattis till alla distriktsmästare:

Herr senior Mats Andersson, Bodens BS
Dam Senior Helena Josjö, Bodens KK
Herr Junior Johannes Granström, Bodens BS
Dam Junior Caroline Johansson, Pite BF
Herrar H50 Mats Andersson, Bodens BS
Herrar H60 Gösta Fredriksson, Luleå BF
Herrar 2-mannalag Bodens BS (A.Andersson/K.Lindström)
Herrar 3-mannalag* Bodens BS (J.Granström/P.Sundqvist/D.Unander)
Herrar 4-mannalag Bodens BS (D.Rönnbäck/J.Bergman/ M.Andersson/M.Carlsson)
Damer 2-mannalag BK Ripan (C.Lindmark/C.Lindmark)
Damer 3-mannalag* Bodens KK (I.Ahlbäck/H.Josjö/U-K.Rönnbäck)
Mixed Bodens KK/Kiruna AIF (H.Josjö/M.Zakrisson)
   

* Avgjordes i september 2014

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:38 Skribent: NBF
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Helena Sundqvist, Smedjegatan 26
972 31 Luleå

Kontakt:
Tel: +46702124231
E-post: This is a mailto link

Se all info