Hoppa till sidans innehåll

Filip Wilhelmsson vann Boden Open 2019!


Boden Open och Strajk Alley bjöd i år på tuffa förhållanden och vann gjorde Filip Wilhelmsson från Kaskad som lyckades bäst på de något svårflirtade banorna. Filip gjorde kanske flest och bäst förändringar under finalspelets gång och visade Bodenpubliken att han är en av Sveriges bästa spelare.

Söndagens finalspel inleddes med kvartsfinal för spelare placerade 13-24 i kvalet samt lite olika gateways. Anders ”Acka” Johansson från Piteå BK vann kvartsfinalen på 1281 och tog sig tillsammans med elva andra spelare till semifinal där topp 12 från kvalet välkomnades in i spelet.

I semin spelades ytterligare sex serier och här var det Tommy Petersén från BK Ripan som var hetast med 1312.  Cutten i semin var hård, endast åtta av 24 spelare gick vidare till matchspelet som dominerades av Filip Wilhelmsson som kommit upp till Boden från Kaskad tillsammans med klubbkompisen William Svensson. Filip vann fem av sju matcher och hamnade därigenom i toppen av stegen. I stegfinalen slog William Svensson ut Ludwig Ingerskog, Tommy Petersén och Sofia Hultstedt i tur och ordning, men när det var dags för match om mästartiteln var det Filip som tog det längsta strået och segersiffrorna skrevs till blygsamma 178-151.

På frågan om vad det var som gjorde att just han stod som segrare i slutet av dagen säger Filip att det kanske var att han gjorde en hel del förändringar under spelets gång – inte bara det vanliga att flytta några ribbor hit och dit utan byta klot, att ha spelat vid pil 2 ena serien till att spela pil 4 nästa serie och sen mellan pil 1-2 serien efter. Man var öppen för förslag inför varje serie och varje ruta och gjorde justeringar efter varje situation.

- Vissa gånger gick jag "utanför" min box och gjorde det helt okej i den situationen. Sen när det kommer till stegen och spela 1 serie är alltid lite "lotteri" då distansen är så kort. Och denna gång drog jag det längsta strået! Mina "dåliga" slag blev ändå någorlunda spare bara medan Williams sämre slag blev väldigt svåra uppställningar att ta ner, säger Filip till NBF.

Länets bäste spelare blev Tommy Petersén som slutade på en fjärdeplats.

Resultat: https://bodenopen2019.meriq.se/dynamic/squads.asp

Uppdaterad: 18 MAR 2019 08:44 Skribent: Helena Josjö
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Staffan Bergdahl, Börjelsbyn 561
952 92 Kalix

Kontakt:
Tel: +46705744411
E-post: staffan.bergdahl@tel...

Se all info