Hoppa till sidans innehåll

Staffan Bergdahl


2014-05-13: Veckans bowlare är Staffan Bergdahl, BK-65, som har gjort sin bästa säsong i år med bl a en slagning på nästan 1000 poäng. För några år sedan började Staffan om med bowlingen efter ett uppehåll på 30 år, och han har haft stor betydelse för att BK-65 överhuvudtaget finns idag.

- För tre år sedan hade vi krismöte och tänkte lägga ner BK-65, berättar klubbkompisen Anders Nilsson. Då valdes Staffan in som ordförande och sedan dess har klubben vuxit och har numera två lag i seriespel. 

Målet har, enligt Staffan, varit att ha ett lag i nordallsvenskan och ett lag under för att bygga inför framtiden. Han menar att det i grunden handlar om att vara positiv och se möjligheter och få spelarna att vilja och att tycka att det är roligt. Staffan har engagerat sig både i att bygga entusiasm i trötta själar och att försöka få fram nya spelare.

Lycka till i fortsättningen Staffan, vi på NBF ser fram emot att följa din och BK-65:s utveckling i framtiden!

staffan

 

Namn: Staffan Bergdahl

Ålder: På mitt 58:e

Bor i: Vackert vid Kalixälven i Börjelsbyn utanför Kalix

Klubb: BK65

Började spela bowling: Slutet av 60-talet, först med BK65 och sen med Kuriren i Luleå, höll sen upp med bowlingen i 35 år innan jag gjorde comeback för 4 år sedan.

Sysslar till vardags med: Det står bankdirektör på skylten till mitt kontor på Swedbank i Kalix.

Målsättning säsongen 2013-14: För min egen del att bli bättre o bättre, och såklart att vi i BK65 skulle göra en bra och stabil insats som "nya" i Nordallsvenskan

Meriter: Har lyckats bäst i vårt "östra grannland", bl.a vinst i Jämi-Open förra säsongen.

Favoritklot: Det varierar men just nu funkar Brunswick Mastermind Genius bra.

Rekord: Har aldrig satt den 11:e..därför 287, 991 på 4:a i år mot UIK

Bästa bowlingminne: Jag gillar verkligen att spela bowling och det gör jag mycket. Speciellt kul är det ju att spela match eller tävling.

Värsta bowlingminne: Det har jag förträngt.

Något som bowlarna i Norrbotten inte vet om dig? Säkert en hel del, men ska jag nämna nått så är det att jag gillar att fiska och helst då flugfiske.

Fråga från förra veckans bowlare Mats Andersson:

Om det inte blivit bowling, vilken idrott hade du då sysslat med? Som ung har jag provat på massor av olika idrotter alltifrån bågskytte till hockey. Jag har spelat hockey och bandy fram till juniorålder, det är väl det jag hållit på mest med.

Uppdaterad: 05 FEB 2018 19:34 Skribent: NBF
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Helena Sundqvist, Smedjegatan 26
972 31 Luleå

Kontakt:
Tel: +46702124231
E-post: This is a mailto link

Se all info