Hoppa till sidans innehåll

Per Sundqvist


Veckans bowlare är Per Sundqvist, Bodens BS, som var en av de bästa spelarna under förra helgens seriefinal i Nordallsvenskan där samtliga lag möttes i Skellefteå. Där säkrade Bodens BS seriesegern vilket innebär att de möter segrarna i Mellan- och Sydallsvenskan om en plats i elitserien i Sundsvall den 10 maj.

Per sundqvist veckans svensk

Detta är inte första gången Per blir uppmärksammad, förutom veckans bowlare har han varit med i tv-programmet Veckans svensk i TV4. Då handlade det dock inte om bowling utan ett världsrekordförsök i att skriva alfabetet så snabbt som möjligt, här kan ni titta på det: http://www.tv4play.se/program/veckans-svensk?video_id=2314978

Lycka till med bowlingen Per och lycka till på väg mot elitserien BBS önskar vi på Norrbottens Bowlingförbund.

Namn: Per Sundqvist

Ålder: 33 år gammal

Bor i: Luleå

Klubb: Bodens BS

Började bowla: Strax efter att jag lärde mig att gå. (tävlingslicens från 10-års ålder)

Sysslar till vardags med: Musikstudion

Måsättning 2013-2014: Ta Bodens BS till elitserien

Meriter: SM-brons 8-manna med BK Domino 2010, Vinnare av Hyundai Classic 2011

Favoritklot: Ju äldre desto bättre! Många uppvärmningar slutar ofta med att jag använder "Triple Xtreme X-factorn" från 2004.

Rekord: 300 x2 1050 på 4 (tävlingssammanhang)

Bästa bowlingminne: Främst från lagsammanhang, vilket jag tycker är roligast: Min och Mikael Liljeqvists 2066 "par-slagning" borta mot Sundbyberg. Ett par "måste ha strike för att vinna matchen" tillfällen i Domino och även en från Boden när jag fick avgöra mot "Linus" Öhman 2005.

Värsta bowlingminne: Kommer med ett nyborrat spärrklot och ska spela match mot Joker borta. 6 st 9- på två första serierna.

Något som bowlarna i Norrbotten inte vet om dig: När jag var mindre kunde jag konst-fisa. (20-år sen så osäker om talangen finns kvar)

Fråga från förra veckans bowlare Peter Backefalk:

Vad var det som fick dig att börja och sedan fortsätta spela bowling? Det var självklart tack vara min Pappa Sven som drev Pontus Bowling i Luleå när jag växte upp.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:37 Skribent: NBF
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Helena Sundqvist, Smedjegatan 26
972 31 Luleå

Kontakt:
Tel: +46702124231
E-post: This is a mailto link

Se all info