Hoppa till sidans innehåll

Mats Andersson


Veckans bowlare v. 18 är Mats Andersson, Bodens BS, som hoppas ta klubben tillbaka till elitserien genom kval de nästkommande helgerna. Boden inleder elitseriekvalet i Sundsvall till helgen och för motståndet står BK Amiki från Stockholm där Mats son Adam spelar - far och son ställs alltså mot varandra i de viktiga matcherna om fortsatt kval till elitserien.  

- Att möta Adam känns sådär, menar Mats och medger att de spekulerat i att det skulle kunna bli så här. Vi har pratat om det länge och hur resultaten än gick så var det förutbestämt. Mötet kommer bli stenhårt men jag hoppas Adam blir matchens bästa lirare men att pappas lag vinner. :)

Norrbotten behöver elitseriebowling i länet igen, lycka till i elitseriekvalet Boden och lycka till i fortsättningen Mats önskar vi på Norrbottens bowlingförbund!

Namn: Mats Andersson

Ålder: 50

Bor i: Boden

Klubb: Bodens BS

Började spela bowling: 1979

Sysslar till vardags med: jobbar i bowlinghall och borrar klot.

Målsättning säsongen 2013-14: att gå upp till elitserien.

MeriterSM guld i lag, sm brons i lag 5 dm guld ind. Norrbottens master vinnare. Samt vunnit en Cola av Mats Carlsson 1988.

FavoritklotJa det är många genom åren men i dagsläget hyper cell från rotogrip men genom tiderna så tror jag ebonite the one ligger bra till.

Rekord300,1001,1832

Bästa bowlingminneSM-guldet 1995 med bbs oslagbart vilken känsla.

Värsta bowlingminneUtan tvekan för fem år sen när vi åkte ur elitserien. Vi ledde borta mot BK flax med drygt en serie kvar. Då min menisk gick sönder mitt i slaget och jag var tvungen bryta. Vårat spel kom av sig och dom vaknade. Den förlusten glömmer man inte så lätt. Även resan hem till sunderbysjukhus kommer man ihåg.

Något som bowlarna i Norrbotten inte vet om dig? Är född i Stockholm då pappa spelade hockey i AIK . Uppväxt i Umeå då han spelade för Björklöven och teg.

Fråga från förra veckans bowlare Helena Josjö:

Vem är - enligt dig - Norrbottens bästa bowlare just nu? Bäste bowlare måste jag säga Ludwig Ingerskog är. Men är övertygad om att om du frågar om ett år så är det Adam Andersson.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:53 Skribent: Helena Josjö
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Staffan Bergdahl, Börjelsbyn 561
952 92 Kalix

Kontakt:
Tel: +46705744411
E-post: staffan.bergdahl@tel...

Se all info