Hoppa till sidans innehåll

Ludwig Ingerskog, Bodens BS


Veckans bowlare är Ludwig Ingerskog från Älvsbyn som vann Junior Masters i Skövde förra helgen. Stort grattis önskar vi på NBF! Hur kändes det?

 - Det var grymt skönt, det kändes som att det var på tiden. Jag låg tvåa efter kvalet och fick en liten sovmorgon på finaldagen. Jag klev in i Round Robin, tog mig vidare och vann finalen över Filip Wilhelmsson från IKW/Köping. Jag har ju varit på några Junior Masters och kommit trea eller fyra så det kändes som att det var dags.
  
Namn: Ludwig Ingerskog
Ålder: 17 år
Klubb: Bodens BS
Sysslar till vardags med: går gymnasiet i Luleå, bygginriktning, gymmar, bowlar.
Meriter: Seger i Junior Masters, distriktsmästare junior, vunnit Norrtouren två gånger, två Lilla VM-silver.
Målsättning säsongen 2013-14: Är med i förtruppen till juniorlandslaget och siktar på att komma med i landslaget och spela junior-EM i Danmark. Det blir mycket tävlingar här framöver, SM, AIK Tournament och fler Junior Masters-tävlingar. Förutom det är ett mål att ta upp BBS till elitserien.
Favoritklot: Ingen favorit utan det som passar för banan.
Förebild inom bowlingen: inte någon speciell. Gick ju i Nässjö på bowlinggymnasiet ett tag och har sett ganska många bra bowlingspelare, men ingen speciell förebild.
Rekord: 300 tre gånger, en på tävling, en på match och en på träning, alla under förra året. På träning är rekordet 1024 på fyra serier, men har annars ett antal slagningar mellan 950-1000.
Bästa bowlingminne: Att få vinna Junior Masters i helgen. Och att fara runt och spela alla tävlingar, det är det roligaste.
Värsta bowlingminne: det var nog en dubbelränna i Kiruna för två år sedan på Norrtouren.
Något som bowlarna i Norrbotten inte vet om dig: kan väl ha ganska bra humör ibland men visar det inte. Kan bli lite sur ibland men försöker inte visa det så mycket. Har höga krav på sig själv.
 
** Bliden är tagen från Swebowl.se
Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:53 Skribent: Ingela Ahlbäck

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Helena Sundqvist, Smedjegatan 26
972 31 Luleå

Kontakt:
Tel: +46702124231
E-post: This is a mailto link

Se all info