Hoppa till sidans innehåll

Kjell Henriksson


Veckans bowlare är den äldsta spelaren i Norrbotten som är aktiv i seriespel: Kjell Henriksson, Luleå BF. Trots sina 79 år slår Kjell fortfarande höga resultat, senast i helgen var han matchbäst båda matcherna med resultaten 902 och 787 då Luleå BF gästade Bodens KK Dam F och Boden-Cometen. Förutom spel med Luleå BF bowlar han även med BK Seniorerna (pensionärerna) i Luleå. Grattis till bra spel Kjell och lycka till i fortsättningen önskar vi på NBF.

Namn: Kjell Henriksson

 Ålder: 79 

Bor i: Luleå 

Klubb: Luleå Bowlingförening 

Började spela bowling: 1967-8 

Sysslar till vardags med: Att vara pensionär och vårda mina hobbies 

Målsättning säsongen 2013-14: Att försöka hålla liv i vår förening så att inte bowlingen dör ut i Luleå 

Meriter: Inom bowlingen - NM titel 

Favoritklot: Avalange

Rekord: 1806 på 8a serier och 964 på 4a.

Bästa bowlingminne: NM:et på hemmaplan eftersom vinsten kom efter att jag lagt om spelet helt efter 4a serier.

Värsta bowlingminne: Vill jag inte relatera men det är en svart fläck.

Fråga från förra veckans bowlare Fredrik Nilsson: varför är bowlare generellt så dåliga på att anlita utbildade tränare?

Jag har själv genomgått trestegsinstruktörsutbildning som avslutades med en vecka på Bosön. Lars Hedqvist har åtminstone vid fyra tillfällen anlitats som instruktör i min klubb - men en enstaka insats under någon timme ger inte så mycket. Det behövs långvarig påverkan för att åstadkomma varaktig förbättring. Vi har i klubben bra skrivna instruktioner och videofilmer - men man måste ta det till sig. Vi har åstadkommit resultat på detta sätt (flera 300-hundringar) men det kan vara svårt för spelaren att erkänna att instruktionen gett ngt verkligt resultat.
Vi har faktiskt gjort en förfrågan till Fredriks syster om hon trodde att Fredrik skulle ställa upp som instruktör i vår klubb men det blev tyvärr inget.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:53 Skribent: Norrbottens bowlingförbund

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Helena Sundqvist, Smedjegatan 26
972 31 Luleå

Kontakt:
Tel: +46702124231
E-post: This is a mailto link

Se all info