Hoppa till sidans innehåll

Ingela Karlsson


Denna veckas bowlare är Ingela Karlsson, Bodens KK, som hade den högsta slagningen i Sverige på damsidan denna serieomgång då Loet och Bodens KK drabbade samman i helgen. Matchen slutade 10-10 och resultatet innebar nytt distriktsrekord 6523 för Bodens KK och personbästa på fyra serier för Ingela med 985 poäng. Hur kändes det?

- Det var kul! Mitt förra rekord som är nästan tio år gammalt slog jag med 49 poäng, jag brukar inte varit uppe på så höga siffror utan är mer en jämn och stabil spelare. Jag tror att matchen var så jämn och spännande bidrog till att jag slog så högt, det viktigaste är ju att ta poäng.

Grattis Ingela och grattis Bodens KK önskar vi på Norrbottens bowlingförbund!

Namn: Ingela Karlsson

Ålder: 38

Bor i: Boden

Klubb: Bodens KK (började spela bowling med Boden-Cometen och har även spelat med Lule-Pärlan och Örgryte IS).

Började spela bowling: 1986

Sysslar till vardags med: Bibliotekarie vid Hertsöns bibliotek

Målsättning säsongen 2013-14: Skulle vilja förbättra lite på tekniken. Men framför allt vara med och hjälpa laget vinna matcher och förhoppningsvis avancera till en högre division. Samt att vi vinner det norrländska mästerskapet för damer.

Favoritklot: Ingen speciell just nu. Men jag brukar komma bättre överens med Stormbollar.

Rekord: 300. Och nu 985 på fyra.

Bästa bowlingminne: Svårt. Finns många. Men det som samtidigt berörde mig djupt var när jag slog min hittills första 300-serie. Stressad, inspringande till uppvärmningen på söndagens elitseriematch i Göteborg, slår jag till med en perfekt 300-serie, direkt i första serien. Alla slag var likadana, och över ribba 8.

Värsta bowlingminne: Inget specifikt. Annat än när man inte har lyckats prestera utifrån sina egna förväntningar.

Något som bowlarna i Norrbotten inte vet om mig: De flesta här uppe vet ju vem jag är. Så då måste det bli något utanför banorna. Jag är en oftast glad och positiv tjej. Stickar, virkar och lyssnar på ljudböcker för att varva ner efter jobbet. Gillar att laga mat och att träna på gymmet. Är tokigt förtjust i Saab och kör en av de snyggaste Saabarna i stan. Jag ser på Top Gear (UK) när jag går och lägger mig och somnar oftast bums. Sedan är det inte så mycket tid kvar att göra så mycket mer.

Fråga från förra veckans bowlare Juha Ollonqvist:

Har du slagit en 300-serie? Har du haft möjlighet att slå två 300-serier under samma tävling eller match?: Har slagit en 300-serie, och vid det tillfället var det inte nära att det blev ytterligare en.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:53 Skribent: NBF

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Staffan Bergdahl, Börjelsbyn 561
952 92 Kalix

Kontakt:
Tel: +46705744411
E-post: staffan.bergdahl@tel...

Se all info