Hoppa till sidans innehåll

SENASTE NYTT-NORRTOUREN


DELTÄVLING 6 NORRTOUREN

 

Deltävling 6 i Norrtouren har spelats i Boden i helgen. Spelarna trotsade Kung Bore och den stränga kylan och begav sig till Boden Strajk Alley för att spela tävlingen. 

Glädjande nog var det rekord i antalet starter, 33 ungdomar ställde upp och spelade, fantastiskt!

Segrare i flicklassen blev Kalix BS´ löfte och Team Talang-spelare Hanna Lindbäck. Kalix tog hem även andra platsen genom Ellen Lektorp. Bronset bärgades till Luleå av Helena Carlsson, Atlas BC.

Bland pojkarna segrade Emil Bodén, Kiruna AIF. Emil har nu en medalj av vardera valör eftersom han tog silver och brons i Malmfältens Norrtouren-tävlingar. Silvret denna gång till Boden genom Jens Wärnberg och Felix Nilsson, BK 65 tog hem bronspengen.

 

En stor eloge till alla föräldrar och ledare som följde med och skjutsade ungdomarna så de fick spela bowling denna bistra vinterdag. Tävlingsledaren själv, Susanne Jonsson, valde att stanna hemma på grund av kylan, men hade mycket god hjälp av personalen på Strajk Alley som genomförde tävlingen. Stort tack till alla där.

Medaljer skickas med posten till samtliga medaljörer.

 

 

FINALEN

Det återstår en deltävling i Norrtouren, och den spelas i Kalix den 15 april kl 12.00. 

Den stora finalen spelas i Luleås nya bowlinghall den 28 april, om den öppnas som planerat. 

Till finalen går de sex bästa flickorna och de åtta bästa pojkarna.

De fyra bästa resultaten räknas för att ta sig till final. Om det inte är åtta pojkar som spelat fyra deltävlingar, räknas de som slagit högst på tre tävlingar, för att fylla ut till åtta finalplatser. De som spelat fyra deltävlingar går alltså först. 

För flickorna blir detta inte aktuellt eftersom det är fler än sex flickor som spelat fyra tävlingar.

 

 

Norrtouren i Malmfälten helgen 3-4 januari 2012

 

Två tävlingar i Norrtouren, deltävlingarna 4 & 5, har avgjorts i helgen i Malmfälten.

Glädjande var att det var fullt pass båda dagarna och det var denna gång deltagare från Skellefteå i söder till Kiruna i norr.

Det var första gången som spelare från Malmfälten deltog i Norrtouren vilket naturligtvis är extra glädjande. Att de dessutom tog 3 medaljer av 6 möjliga, visar vilken stark bowling ungdomarna i den nordligaste delen av vårt län, spelar. Mycket roligt att se. Hoppas vi får se dessa spelare vidare i touren. Det finns fortfarande stor chans att kvala in till tourens final som går i april eftersom spelarna får räkna de fyra bästa resultaten och det är nu två tävlingar kvar.

En stor eloge till alla deltagare som trotsade Kung Bore och begav sig till Malmberget och Kiruna i helgen. Det var en mycket roligt och givande helg, god stämning och bra arrangemang av hallarna.

Tack för det.

 

Susanne Jonsson

 

2011-10-29

Deltävling 3 spelades i Älvsbyn. 6 spelare kom från Skellefteå och 7 från Piteå. Luleå och Kalix. Noterades att spelare från Älvsbyn saknades helt.

 

Det blev en mycket spännande tävling. Inför sista serien låg de tre främsta flickorna inom 1 poäng. Denna gång lyckades Elsa Norqvist från Skellefteå BK bäst i sista serien. Med en totalslagning av 1044p över 5 serier vann hon tävlingen med 12 p tillgodo på tvåan och 19 poäng ner till trean. Värt att uppmärksamma är att Elsa hade högsta slagning, utan hcp, av alla deltagare, pojkar som flickor. Jenny Sundberg från Pite BF slutade 2:a och Maja Öberg från BK Prana blev 3:a

På pojksidan hade Viktor Lindström från Pite BF ledningen från start till mål. Pite BF hade jackpot då Jesper Vesterlund slutade tvåa och Sebastian Gabrielsson kom på tredje plats.

Fullständig resultatlista finns under rubriken "resultat"

 

 

 

Första tävlingen spelades i Skellefteå förra helgen och där segrade Luleås unga bowlare i både pojkklassen och flickklassen. Helena Carlsson, en före detta piteåspelare, numera hemmahörande i BK Loet Luleå, tog hem segern i flickklassen. Louise Helgesson Piteå BK blev tvåa. Ludwig Ingerskog, också han BK Loet Luleå, vann pojkklassen. Där blev Andreas Tserni tvåa och Daniel Tserni båda två från Luleå, blev trea.
Tävlingen i Piteå, den 1:a oktober, spelades utan deltagande från Luleå.

Segrare i pojkklassen i Piteås tävling blev Felix Nilsson Kalix, tvåa blev Daniel Tserni Luleå och bronsmedaljör blev Mattias Carlsson-Johansson Pite BF!

I flickklassen vann Hanna Lindbäck, Kalix och på andra plats kom Jenny Sundberg, Pite BF. Bronspengen togs omhand av Sara Almqvist Skellefteå. Roligt för hemmaspelarna i Piteå med en silver- och en bronsmedalj i medaljskörden.


Fr v: Felix Nilsson, Kalix, Mattias Carlsson-Johansson Piteå, Hanna Lindbäck Kalix, Jenny Sundberg Piteå och Sara Almqvist Skellefteå. Saknas på bilden gör Daniel Tserni.

MEDALJORER_PITEA

Uppdaterad: 06 NOV 2013 21:20 Skribent: Janeric Jonsson

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Helena Sundqvist, Smedjegatan 26
972 31 Luleå

Kontakt:
Tel: +46702124231
E-post: This is a mailto link

Se all info