Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Blomqvist

Lilla VM 2017


Årets Lilla VM avgjordes i Malmberget förra helgen, och efter en otroligt spännande stegfinal stod återigen fjolårets segrare högst up på pallen, grattis till Karolina Lindström, Kalix och Rickard Ekman, Boden!

14 ungdomar från Luleå, Boden, Älvsbyn, Piteå och Kalix spelade årets Lilla VM. Fjolårssegrarna Karolina och Rickard tog ledningen i sina respektive klasser redan första dagen och behöll över alla 16 serier inför stegfinalen på söndagen.

Mer spännande var det kring vilka fler spelare som skulle ta plats i stegen. En fin spurt på söndag morgon av Sebastian Gustavsson, Luleå, räckte nästan till stegfinal, men det blev Filip Backman och Jesper Johansson, båda Älvsbyn, som tog andra och tredjeplatsen.

I stegfinalens första serie vann Filip med klara 191-130. Filip började sedan med att vinna den första finalserien mot Rickard 182-175, vilket innebar att ytterligare en serie spelades. Finalen kunde inte varit mer spännande, och totalresultatet visade till slut knapp seger för Rickard på 353 mot Filips 350 poäng.

På tjejsidan var det Sandra Björnfot, Kalix, och Julia Johansson, Älvsbyn, som kom tvåa och trea. I den första finalserien vann Julia över Sandra med 120-118 poäng. I finalen mot Karolina vann Julia den första serien, 148-140, men i den andra serien gick Karolina förbi och vann till slut med 319-289.

I övrigt kan nämnas att Rickard Ekman även fick Lilla VM-stipendium med motiveringen: "Rickard är en av de spelare som utvecklats mest i bowling under det senaste året. Han har nått mycket goda resultat på tävlingar vilket bådar gott inför framtiden. Han är mycket träningsflitig och en väldigt omtyckt lagkamrat." Grattis!

Totala resultat Lilla VM 2017

Bilder från Lilla VM (foto: Andreas Ekman och Anders Blomqvist)

Uppdaterad: 08 MAR 2017 12:04 Skribent: Helena Josjö
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Staffan Bergdahl, Börjelsbyn 561
952 92 Kalix

Kontakt:
Tel: +46705744411
E-post: staffan.bergdahl@tel...

Se all info