Hoppa till sidans innehåll

Cecilia och Tommy vann DM 2013


Finalen i årets bowling-DM den 15 december blev en riktig familjefest där hemmafavoriterna Tommy Petersén och Cecilia Lindmark, båda BK Ripan och dessutom sammanboende med varandra, tog hem guldmedaljerna i herr- respektive damklassen.

Cecilia Lindmark låg inför söndagens final i topp bland damerna efter en 300-serie i kvalspelet. I finalens inledande sex serier spelade Cecilia till en början under sin kapacitet och under matchspelet hade hon först svårt att få det att stämma men hon plockade fram spelet i den sista matchen då det var stenhårt mellan Ulrika Iversen, Pite BF, Charlotta Lindmark, BK Ripan och Cecilia om vilka två som skulle knipa placering 2 och 3 för vidare spel i stegfinalen. Ulrika Iversen drog det kortaste strået och missade stegfinalen med fem ynka käglor vilket resulterade i att Cecilia ställdes mot systern Charlotta Lindmark i den första finalomgången. ”Det var inge kul att ställas mot min syster i finalen, men jag hittade spelet och kände mig trygg och det höll i sig även i finalen” säger Cecilia som sedan i finalserien mötte Helena Josjö, Bodens KK, som inför finalen haft en ledning på drygt 180 poäng. Cecilia inledde stabilt men ett hål i slutrutorna gjorde att spänningen höll i sig ända till sista rutan då Helena hade chans att avgöra med en trippel i ruta 9-10. Det blev bara två strikar och Cecilia vann på 205 poäng mot 197.

Tommy Petersén som vann herrarnas final hade det lite småtungt i början, men från och med serie tre och framåt spelade han bättre och bättre. Inför matchspelet låg han på en tredjeplats som han höll ända till stegfinalen även om Johannes Granström, Bodens BS, tvingade honom att sätta en trippel i sista rutan i den sista matchen för att behålla placeringen. I den första finalomgången spelade Tommy en jämn match mot tvåan Daniel Unander, Kiruna AIF, där Daniel behövde strike i sista rutan för vinst, men då en kägla stod kvar var matchen avgjord. I finalen ställdes Tommy mot Ludvig Ingerskog, Bodens BS, som inför finalen haft ca 250 poäng mer än Tommy. Men i finalen blev det inte någon match egentligen, Tommy hade fyra strikar i inledningen och Ludvig fick inte riktigt till spelet och Tommy vann till slut med 221 poäng mot 169. 

Redan 1978 vann Tommy junior-DM och sedan gjorde han uppehåll från bowlingen i 25 år, men efter hans comeback 2003 har ett mål varit att vinna senior-DM. Just nu är det mycket bowling för Tommy som satsar hårt och målsättningen är att slå sig in i större tävlingar söderut, nu under juluppehållet står både AIK Tournament i Stockholm och Ballmasters i Helsingfors på agendan. ”En målsättning med att synas lite mer i södra Sverige är att kanske någon gång få dra på sig en seniorlandslagströja” avslutar Tommy som eventuellt kommer att åka och spela senior-EM i Helsingfors till sommaren.

Stort grattis till DM-titlarna Cecilia och Tommy, och lycka till i fortsättningen med bowlingen önskar vi på Norrbottens bowlingförbund. Vi vill även passa på att tacka Kiruna AIF för ett väl genomfört DM-arrangemang.

Alla resultat från DM hittar ni på https://www3.idrottonline.se/KirunaAIF-Bowling/DM2013/

Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:53 Skribent: Norrbottens bowlingförbund

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Helena Josjö, Kungsgatan 15 b
972 34 Luleå

Kontakt:
Tel: +46702124231
E-post: This is a mailto link

Se all info