Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Kaskad-Bodens BS, Stureby-Bodens BS och AIK-Bodens BS 15-16/10 2016


Återigen kommer matchreferat från Bodens BS elitseriematcher:

I helgen som varit har vi i Bodens Bs varit på turné. Vi har besökt Norrköping och Stockholm för tre matcher i bowlingens elitserie. Att ta poäng på bortaplan är grymt svårt men vi hade på känn att vi borde kunna knipa en eller ett par.

Lördagsmatchen mot Kaskad i Norrköping blev en riktig rysare och strikefest. Norrköpingsgrabbarna som kom från en hemma seger började ursinnigt och tog via en 1900 slagning en säker 5-0 ledning. Detta trots en perfekt 300a serie av vårt nyförvärv från Skellefteå Emil Holmberg. Men vi greps aldrig av panik utan jobbade oss metodiskt in i matchen och inför sista seriens början hade vi hunnit ikapp och förbi. Men då kontrade Kaskad med sin bästa serie och att laddade in 1932 då var det inte lätt att svara upp. Men vi kämpade till oss den pinne vi behövde för ett oavgjort resultat. Crille Englunds 289 med Ludvig Ingerskogs 225 räckte. Matchens gigant Emil med 1012.

Emil Holmberg 

Den på förhand mycket svåra matchen mot Stureby som inför matchen var obesegrade började med en otroligt jämn serie som slutade 3-2 till Stureby som vann totalen med två käglor. Men återigen kom vi igen starkt och vi kunde ta en enormt meriterande seger med 12-8. Och det var närmare större siffror än oavgjort. Emil återigen grymt bra med 981.

 

Efter denna urladdning var det tyvärr lite trötta huvuden som tog sig an AIK. Matchen spelades på mycket svårspelade banor och vi fick inget flyt. Trots det har vi 5-5 efter halva matchen och jag hade känslan av att vi skulle även vinna denna. Men AIK drog det längsta strået och vann med knappa 11-9. Emil Holmberg Per Sundqvist och Crille Englund gjorde stabila insatser men det räckte inte till en helt fantastisk helg.

Överlag är vi mycket nöjda och 3 poäng på denna bortasväng är mer än godkänt. Efter 5 matcher har vi nu lika många poäng och ligger i mitten på den otroligt jämna tabellen. Nästa vecka har vi nykomlingen Köping på besök och tills dess laddar vi om. Tills vi hörs igen strika på.

Coach Mats Andersson

Uppdaterad: 18 OKT 2016 12:08 Skribent: Helena Josjö
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Staffan Bergdahl, Börjelsbyn 561
952 92 Kalix

Kontakt:
Tel: +46705744411
E-post: staffan.bergdahl@tel...

Se all info