Hoppa till sidans innehåll

Kaskad-Bodens BS och Glam-Bodens BS 10-11/2 2018


Helgens resa påbörjades på lördagen i Norrköping med match mot Kaskad. Här gör vi en rivstart och har läge på 5-0 i första serien efter storspel av Emil 279 och Daniel 278 poäng. Vi tappar dock 2 bord på i slutrutan men tar med oss en 3-2 ledning. 

Tyvärr följer trenden med även i serie 2 och 3 där vi inte får med oss de jämna borden. Kaskad avslutar väldigt starkt och lyckas skapa ett rejält tryck med hjälp av läktaren som vi inte orkar stå emot.

Trots underläge 10-5 inför sista serien biter vi ifrån och skapar oss ett bra läge på 5-0 och oavgjort i matchen men tappar åter ett bord i sista rutan och förlorar med 11-9. Vi tappar 5 väldigt jämna bord som avgörs i slutrutan. Det speglar hur nära vi var att åtminstone kunna få oavgjort eller till och med vinna denna match. 

Med kniven mot strupen och sugna på revansch mot Glam hamnar vi i ett underläge 3-2 efter en serie.

Någon otrygghet infinner sig dock inte utan vi sätter gasen i botten resten av matchen. Glam försöker i början på serie 2-3 blåsa liv i matchen men hopplösheten infinner sig nog lika snabbt när dom trots sina strikerader ser minuskvoten växa ruta för ruta. BBS är ett par storlekar större och vinner komfortabelt med 14-6. Här gör vi en bra laginsats där alla spelare levererar. Oliver och Tommy P, samt Daniel och Andreas tar 6 banpoäng av 8 denna helg. Daniel outstanding och matchbäst i båda matcherna.

I helgen fick vi för första gången se vårat engelska nyförvärv Paul Moor som fick en ny upplevelse med det svenska matchspelet, spänningen i slutrutorna, livet på banorna, läktarna. Han verkar ha fått mersmak och Paul kommer laddad till nästa hemmamatch mot Clan lördag 17 februari. Till denna match ansluter även vår finska vänstra storkanon Joonas Jehkinen vilket gör att BBS troligtvis mönstrar det bästa laget vi har sett i modern tid. För Guds skull MISSA INTE DET. Anslut och ge dem ett varmt välkomnande! 😃

Bodens BS - Clan (Lördag 17 februari 14:00 i Strajk Alley)

/Percy

Uppdaterad: 15 FEB 2018 09:19 Skribent: Helena Josjö
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Staffan Bergdahl, Börjelsbyn 561
952 92 Kalix

Kontakt:
Tel: +46705744411
E-post: staffan.bergdahl@tel...

Se all info