Hoppa till sidans innehåll

Elitserieäventyret över för BBS


Grundsäsongens mardrömsavslutning fullbordades i helgen med ett ruskigt kval i Stockholm. Samtidigt som Bodens BS avslutar med att endast vinna 1 av de 6 senaste matcherna så avslutar ett avlägset Falkenberg starkt och vinner 4 av sina 6 senaste matcher. Det räckte för att ta sig förbi och peta ner Boden till kvalplats.

I Stockholm samlades Bodens BS, Borås, Joker och Kulladal för att göra upp om en elitserieplats. På lördagen avfärdade Boden Borås ganska enkelt. 11-9 och 14-1. Samtidigt vann Kulladal en riktig holmgång mot Joker där den 3:e och avgörande matchen avgjordes I absolut sista rutan.

På söndagens final mellan Boden och Kulladal visade Kulladal liksom dagen innan att man var riktigt starka första matchen och Boden hängde inte med. Match 2 blev betydligt jämnare och Boden hade inför sista serien ledning 8-7. Men lyckades inte knyta åt säcken utan Kulladal stretade emot och fick med sig 10-10 och är tack vare segern i första matchen tillbaka i elitserien efter 1 års frånvaro.

Det blev ett mardrömskval på en väldigt svår oljeprofil som var väldigt gynnande för spelare med få klotrotationer som kunde hålla ett tight och rakt spel, vilket vi i BBS inte riktigt behärskar. Faktum är att denna typ av spel inte riktigt förekommer i elitserien. Det visar sitt tydliga språk när alla kvalande elitserielag förlorade sina platser. Det är troligtvis första gången i historien som en tredjedel (4 av 12 lag) i elitserien åker ur samtidigt.

Vi i Bodens BS vill trots allt tacka för det stöd vi fått under säsongen. Vi hade elitseriens överlägset starkaste publik som lämnat ett stort avtryck och flera andra lag har uttryckt vemod över att detta nu försvinner från bowlingens högsta serie. Nu behöver vi smälta detta och se hur vi på bästa möjliga sätt går vidare och tar oss tillbaka.

/Percy

Uppdaterad: 07 MAJ 2018 12:24 Skribent: Helena Josjö
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Staffan Bergdahl, Börjelsbyn 561
952 92 Kalix

Kontakt:
Tel: +46705744411
E-post: staffan.bergdahl@tel...

Se all info