Hoppa till sidans innehåll

Bodens BS-Pergamon 29/10 2016


Å en sådan härlig dag......... I helgen hade vi besök av det som kallas världens bästa klubblag i bowling. Team Pergamon från Göteborg. Detta otroliga lag med landslagsspelare från tre fyra länder och hur många VM EM och SM titlar som helst besökte oss för match i Lördags. Redan under veckan har en känsla smugit sig på att vi kommer ha chans att skrälla. Spelarna har varit så fokuserade på träningarna att det nästan gott ta på känslan.

Strajk Alley var sprängfylld av folk från hela norr och faktiskt även Västerbotten. Att vi har bowlingsveriges bästa publik är inget snack om. Och med dom i ryggen kunde inte Teamet från Götet stoppa oss. Som många i publiken sa efteråt, det här måste vara bland den bästa bowlingmatch som spelats i Boden och fast jag varit med sen 1982 så måste jag nog hålla med. Absolut en femstjärnig insats. Pergamon gick ut stenhårt och vi kravlade oss fast underläge med bara 2-3 kändes helt okey. Andra serien böljade fram och tillbaks och när den var över stod det 4-5 efter halva matchen. 3 e serien var även den otroligt jämn och vi förlorade ett banpar med bara 2 pinnar vilket kändes tungt men vi vann totalen med 8a så det jämnade ut sig. Så inför sista serien står det alltså 7-7.

Sista serien börjar Pergamon bra och tar ledningen på två bord och leder totalen med 30-40 poäng. Men trots deras start så hänger vi med och när halva serien gått börjar vi närma oss. Publiken manar på och spelarna fullkomligt öser in strike. Då sista rutan skall spelas är segern klar och hela publiken sjunger våran kampsång Å en sådan härlig dag Boden vann Boden vann. 11-8 blir slutresultatet och 7155 blir vårat slutresultat. Dvs nästan 224 i snitt per serie. Alla spelare mellan 933-839. Ludwig Ingerskog resultat bäst men Emil Holmberg tillsammans med Per Sundqvist går 3-1 i sina matcher vilket är mycket bra.

Nu lite uppehåll innan vi 19-20 november åker mot Skåne för två tuffa matcher tills dess strika på.

Coach Mats Andersson

Uppdaterad: 29 OKT 2016 16:54 Skribent: Helena Josjö
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Staffan Bergdahl, Börjelsbyn 561
952 92 Kalix

Kontakt:
Tel: +46705744411
E-post: staffan.bergdahl@tel...

Se all info