Hoppa till sidans innehåll

Bodens BS- IWK Köping 22/10 2016


En fullsatt bowlinghall fick se först Bodens BS F möta Luleå och vinna med suveräna 19-1. Mats Carlsson , Johan Bergman och Kim Lindström alla över 900. Och med det i ryggen gick A-laget ut för att möta nykomlingen IKW Köping.

Vi tog kommandot direkt men lyckades inte skaka av oss motståndarna, men 3-2 efter första serien gav ändå arbetsro. Sen fortsatte det i andra serien vi skapade oss en ledning som vi sen kunde ta oss in i mål med och då ett av banparen spelade oavgjort så gick vi fram till 6-3 ledning efter halva matchen. Tredje serien blev en kopia på den förra och ytterligare 3-1 gav oss 9-4 ledning inför sista serien. IKWs lilla chans till poäng var ju då att ta en 5-0 seger i sista men redan efter några rutor så stod det klart att det inte skulle hända. En säker 4-1 till oss i sista gav det lite udda resultatet 13-5. Våran sämsta serie gav 1680 att jämföras med Köpings bästa på 1629 då förstår man att segern var odiskutabel.

Alla spelare är värda beröm då resultat en låg mellan 837 och 912. Men att det blev våran storstjärna från Finland Joonas Jehkinen som var bäst var extra roligt. Joonas satt sig i bilen på lördagsmorgonen för 57 mils resa enkel väg till Boden. Samtidigt åker Daniel Unander från Kiruna och Emil Holmberg från Skellefteå. Vilka hjältar som verkligen ger allt för att göra det som vi tycker är roligast. Bowla mot dom absolut bästa. Och seger gör att resan går bra mycket lättare.

Nu till helgen fyller vi hallen igen då världens bästa klubblag Pergamon kommer för match. Blir spännande att se om Bodensonen Adam Andersson får vara med, kommer bli väldigt speciellt möte i sådana fall. Tills vi hörs igen Strika på.

Coach Mats Andersson

Uppdaterad: 28 OKT 2016 11:43 Skribent: Helena Josjö
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Helena Sundqvist, Smedjegatan 26
972 31 Luleå

Kontakt:
Tel: +46702124231
E-post: This is a mailto link

Se all info