Hoppa till sidans innehåll

Sigma - Bodens BS, Stureby - Bodens BS, AIK - Bodens BS 10-11/10 2015


Hej bowlingvänner!

I helgen var det dags för våra första bortamatcher i elitserien och denna gång var det Stockholm som var destinationen för matcher mot Sigma(Los Angeles) Stureby(Los Angeles) och slutligen Aik(Aten). Det är ganska känt att hemmamatcher i regel är en stor fördel då man har möjlighet att träna på eget valt underlag och lär känna hur alla banor beter sig, exempelvis kan en bana svänga lite mer än dom andra osv. Med den vetskapen i bakhuvudet så kan man i stort sett alltid utgå från att en oljeprofil hemma nästan helt säkert kommer att bete sig annorlunda i en annan hall och att lösa detta fort det är hela utmaningen med att vinna borta, sen kommer det till att man får stressa lite vid resorna mellan olika hallar. Därför är det viktigt att man är ödmjuk att det finns inga lätta matcher på bortaplan, inför matchen mot Sigma var detta viktigt och jag måste säga att killarna verkligen tar sig an uppgiften seriöst. 

Uppvärmningen såg inte så bra ut som jag hoppats och banorna skiljde ganska mycket mot strajk alley. Med tanke på det så gör grabbarna en fenomenal första serie på 1814 och vi vinner första med 4-1, vi gör ett byte inför andra serien och sigma spelar riktigt bra och vi var faktiskt rätt så illa ute då vi länge hade 1-4 men i sista rutorna gör inhoppande Timo en fantastiskt stark insats och räddar hem en poäng till och vi förlorar den serien med 2-3 ställningen efter två serier är alltså 6-4 till oss och då trampar grabbarna gasen i botten och vinner tredje med 5-0 (1855-1651) och segern är klar. Inför sista bestämmer vi oss att inte slappna av utan att köra ända in i kaklet och vi vinner sista serien med 4-1 och matchen med 15-5.

timo

Timo Uusinarkaus gjorde ett lysande inhopp mot Sigma

Söndag morgon match mot Stureby och på förhand en riktigt svår match då dom är riktigt hemmastarka. Även denna gång skiljer det en del mot hemma i strajk alley men grabbarna löser det på en gång och vi rivstartar med 1714 och vinner första med 4-1.I andra serien öppnar det upp sig lite och det blir en riktig batalj om varje pinne hela serien igenom vi förlorar serien med 3-2 trots att vi slår 1849 mot sturebys 1814 ställningen är alltså 6-4 till oss och allt känns bra men Stureby inledde tredje serien fenomenalt och vi spelade inte så bra och poängen rann iväg i en rasande fart, vi förlorade tredje serien med 5-0 och totalen med 303 poäng(1884-1581) . Tyvärr en kollektiv kollaps och vi ligger under med 9-6 inför sista serien. Ännu en gång så visar grabbarna en enorm kämpaglöd och vi pressar Stureby ända in i slutet och hade faktiskt i sista rutan chans att greja oavgjort men trots ett bra försök så stod sjuan kvar där vi hade behövt strajk och vår första förlust för året var tyvärr ett faktum. Detta var bortsett från tredje serien en av de bästa matcherna jag sett och en kanonprestation av grabbarna, siffrorna blev 7053 mot våra 6953(trots tredje) och förlusten skrevs till 9-11.

Bara att bryta ihop och komma igen, denna gång match mot AIK på oljeprofilen Aten som vi tränat en del på och det är definitivt ingen tubaprofil, så sakteliga tyckte vi att vi kommit en hel del närmare en lösning på hur vi skulle attackera den profilen, trots detta så talade vi mycket om att det skulle bli en strajksnål match då det primära skulle bli att ta oss till strajkfickan och sedan spärra upp det som stod kvar. Verkligheten var värre än jag trodde och det kändes tidigt att detta skulle bli svårt. Vi förlorar första serien med 4-1 för att studsa tillbaka i andra och riva till oss den via 3-2 och vinner totalen där med 17 poäng. Chansen finns och vi gnetar på men morgonens hårda match börjar synas lite grann och vi har inte riktigt energi nog att vinna tredje serien och förlorar den med 3-2 och tappar totalen med 8 poäng. Inför sista serien står det alltså 9-6 till AIK och vi försöker verkligen att kämpa ända in i slutet men spelet är svårt och vi har svårt att riktigt sätta nån press då varje gång vi får ett läge så ställer vi hål på löpande band och vi förlorar matchen med 8-12. Det känns som att vi förlorar denna match pga att vi inte riktigt har energi nog att fokusera och klara av det svåra spelet ända till slutet och detta är något vi får ta till oss och förbättra vid nästa tillfälle.

adam

Adam Andersson var bäste poängplockare under helgens tre matcher med nio vunna av tolv spelade serier.

Som vanligt tackar vi våra sponsorer och våra nedresta hängivna supportrar Lundmans boys som denna gång var förstärkta med några tjejer och en del utflyttade norrrbottningar, ert stöd betyder mkt och gör att grabbarna aldrig ger sig! På lördag tar vi oss an Kulladal och vi hoppas på en fullsatt hemmahall!

Vi höres/ Bobban

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:39 Skribent: Helena Josjö
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Helena Sundqvist, Smedjegatan 26
972 31 Luleå

Kontakt:
Tel: +46702124231
E-post: This is a mailto link

Se all info