Hoppa till sidans innehåll

Clan - Bodens BS, Falkenberg - Bodens BS, Alingsås - Bodens BS 28/2-1/3 2015


Ett coachbyte har skett i Bodens BS och vi kommer hädanefter att få följa Bo-Erik "Bobban" Nilssons tankar om BBS elitseriematcher denna säsong. Bobban spelar till vardags i BBS farmarlag och har lång tränarerfarenhet från fotboll och innebandy!

Hej! Jag heter Bo-Erik "Bobban" Nilsson och är sedan en tid ny coach för Bodens BS. Jag tänkte att ni skulle få följa med på vår senaste bortasväng i elitserien. Vi skulle spela tre matcher på tre olika oljeprofiler vilket på förhand kändes svårt pga bollval (man kan inte ha med hur många klot som helst på flyget) detta ändrades dock på måndagskvällen då Alingsås ändrade sig och ville spela på "Beijing" istället för "Atlanta" och det kändes bra då vi under veckan lagt ner mkt träning på att lösa den profilen och tyckte att vi förbättrat oss rejält på kortoljan sedan vi sist spelat på den.
 

Clan - Bodens BS 17-3

Resan började på lördagsmorgonen med flyg till Arlanda och sedan hyrbil 40 mil för vår första match i Nässjö mot serietvåan Clan. Matchen spelades på långolja "London" och vi startade matchen med att förlora första serien med 1-4 vilket ändå kändes ok då vi visste att Clan brukar inleda sina matcher starkt. Serie två hängde vi med bra länge och i slutet föll inte käglorna vår väg och vi förlorade två banpoäng med 8 respektive 9 p och serien med 1-4, underläge med 2-8 och när clan började tredje serien starkt kunde vi tyvärr inte stå emot och deras 1841 avgjorde matchen och tredje serien blev såklart lite avslagen och matchen slutar 3-17.
 

Falkenberg - Bodens BS 13-7

Vidare mot Falkenberg (20 mil) för lite mat och vila inför morrondagens drabbning mot Falkenberg på kortolja "beijing".
Falkarna hade visat fin form och är erkänt svårslagna hemma och dom brukar avsluta sina matcher starkt så grabbarna var väldigt taggade att starta matchen stenhårt, första serien förlorar vi lite oturligt med 2-3 ( förlorar en banpoäng med 2p)  men vi slår iaf  1690 och känner oss helt klart på gång.
Andra serien rivstartar vi och tar kommandot direkt och vinner den med 4-1 och slår 1782, ställningen är nu 6-4 och det enda orosmolnet är att vi noterat att några av motståndarna bytt till "snälla" reaktiva klot och flyttat en del in i banan, detta var väldigt svårt att förutse då urethane brukar vara materialet att använda på kortoljan.
Tredje serien visar falkarna varför dom alltid avslutar sina matcher starkt och dom avslutar med 1832 och sista serien med 1833 och vinner matchen med 13-7, det kändes trist att vi inte riktigt kunde hänga med ända in i kaklet men6725 på kortoljan på bortaplan gav ändå självförtroende inför nästa match mot Alingsås.
 

Alingsås - Bodens BS 9-11

Vidare i ilfart mot Alingsås (15 mil på alldeles för kort tid;) och ingen tid för mat eller vila, vi anländer tio min innan matchstart och det kändes väl inte som en perfekt uppladdning.
Alingsås bytte oljeprofil sent och valde då Beijing (förmodligen pga våra tidigare dåliga  slagningar på kortoljan) och det kändes som om vi skulle ge dom en överraskning deluxe.
Alingsåshallen visade sig rätt så svår då det skiljde en del mellan banor/banpar och vi förlorade första serien med 1-4 men kände samtidigt att detta inte skulle vara omöjligt, förlust med 2-3 i andra serien och Alingsås började visa viss frustration och mina grabbar var riktigt taggade och matade på med positivt snack och bra spel i tredje serien (1745) och vi tog hem den med 4-1.
Underläge med 3-7 hade blivit 7-8 och nu var vi på allvar med i leken och tog oss an sista serien med stor energi, ganska tidigt kändes det som om vi tog över matchen och grabbarna defilerade hem en 4-1 seger och totalt vinst med 11-9!
 
Laget kämpade storstilat alla matcherna och det känns positivt inför kommande matcher. Med oss på denna resa hade vi Gert Fransson som hjälpte oss med lite banläsning och bollval då vi kände att vi ville ta alla chanser att få med oss poäng och det var oerhört skönt att åka de 45 milen mot Arlanda med en seger i bagaget.
.
bobban

Bo-Erik "Bobban" Nilsson,

Coach Bodens BS

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:38 Skribent: Helena Josjö
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Helena Sundqvist, Smedjegatan 26
972 31 Luleå

Kontakt:
Tel: +46702124231
E-post: This is a mailto link

Se all info