Hoppa till sidans innehåll

Bodens BS - Team Clan 22/11 2014


Silver-Clan hemma

Då var det dags för nästa storlag att komma till Boden. Serietvåan och silverlaget i SM-finalen mot Pergamon, Team Clan kom på besök. Dom saknade dock landslagsmannen Joachim Karlsson, så vi borde ha en chans om vi spelade som vi gjort de senaste omgångarna.

IMG_3408

Peptalk inför matchen i lördags

Timo U, som gör sin sista helg i finska militären samt Adam som skadat sig var de som var borta från förra omgången. Men vi har väldigt bred trupp i år och det fanns flera spelare att plocka in. Den som gått bäst under veckan var Daniel Rönnbäck som gick in från start.

Under uppvärmningen så spelade motståndarna lite annorlunda än vad något annat lag gjort. Vi kände oss ganska säkra på att dom var på lite fel ställe i banan och att vi skulle få en viss fördel av hemmaplan.

När första serien väl började så storspelade Danne med 267p. Danne och Per vann sitt banpar med 12p efter ha legat under nästan hela serien. Men vi hade 4 serier mellan 166 och 182p. Det gjorde att vi inte lyckades ta totalen, utan låg under med 2-3.

Johannes fortsatte andra matchen i rad sitt fina spel från start. Öppnade i andra serien med 9 raka strike och landade sedan på 278p. I par med Andreas så vann dom ju såklart sin bana, men vi förlorade de andra tre och totalen. Det var åter igen många spelare som inte kom upp i sin vanliga standard. 157,171 och 182 var inga lysande serier. Det känns verkligen surt att tappa en sån serie med 1-4 och underläge med 3-7.

När sedan Clan storspelar i tredje serien med fina 1764 och vi gör 1598 så var det roliga över för denna gång. Ointagliga 4-11 efter tre serier. Även denna runda så har vi 170, 178, 185, 188. För svaga serier där vi gör det för svårt för oss med flera 6or efter förstaslagen.

I sista serien så rycker vi upp oss lite och får i alla fall 1673p och vinner serien med 4-1. Vi landar på 6490 vilket är 100-200p lägre än vad vi brukar göra. Vi konstaterade att underlaget inte var som det brukar denna gång. Vi tog nog det lite för givet och skulle varit mer lyhörda för hur banorna förändrades.

Vad gjorde vi för fel denna gång? Jag har analyserat lite grann och ska ta upp det med grabbarna inför nästa gång vi ska spela hemma.

Nästa helg är det dags för elitseriens första sammandrag i Örebro. Då träffas alla 12 lagen och alla spelar tre matcher. Vi möter Full House Engelholm på lördag och Kulladal på söndag morgon och Göta på söndag eftermiddag. Alla matcherna på 39fot Seoul.

Svårt att veta hur motståndet är, men en sak är säker. Det finns inga enkla matcher i Elitserien! Vinner vi en match av tre på bortaplan så gör vi det riktigt bra. Allt utöver det är ett stort plus!

Coach Nilsson

Fredde

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:38 Skribent: Helena Josjö
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Helena Sundqvist, Smedjegatan 26
972 31 Luleå

Kontakt:
Tel: +46702124231
E-post: This is a mailto link

Se all info