Hoppa till sidans innehåll

Bodens BS - Stureby 15/3 2015


Dags för elitseriematch igen och denna gång hemmamatch mot Stureby.
 
Under de sista veckorna har konkurrensen hårdnat betydligt och det blir allt svårare att ta ut laget men det är positivt att fler vill mer även om det komplicerar saker för mig, man vill att alla ska få chansen men samtidigt måste man tänka på att elitidrott går ut på att vinna.
Nu har jag gnällt färdigt om det och vi tar oss an den fantastiska matchen mot Stureby.
 
Sedan förra matchen har vi försökt jobba med att lösa vår egen hemmaprofil Montreal, tendensen har varit att vi startat matcherna lite svagt för att senare i typ 2:a serien börja spela bättre och bättre ju längre matchen pågår.
Planen har då varit att försöka hitta in i spelet från start ( det har testats många olika klot och olika ytor) för att senare spela som vi alltid gjort och på det sättet vinna de första serierna istället för att förlora dom, skulle vi klara detta så visste vi att vi inte skulle bli så lätt att slå här hemma.
 
Grabbarna har spelat bra under veckan med nåt undantag :) och det kändes som att vi skulle bli svårslagna då vår plan kändes rätt så bra och mycket riktigt så startade vi matchen i racerfart och vi leder första serien med 4-1 för att i de sista rutorna se Timo och Juha vända sitt banpar och vi vinner för första gången på hemmaplan med 5-0 (1806) i första serien.
 
Nu gäller det att inte slappna av och fortsätta spela av ruta för ruta och försöka hålla uppe spelet i andra, det blir en liten reaktion men vi kommer undan med 2-3 och leder med 7-3 efter två spelade serier.
 
Tredje serien brukar vi vara bra och grabbarna spelar bra bowling och framför allt kämpar för varje pinne som ett riktigt lag och vi säkrar minst en poäng via 3-2 vinst och totalt ledning med 10-5.
 
I sista serien så behöver vi minst en pinne och det dröjer inte många rutor innan grabbarna tagit kommandot på två banpar och det ger oss lugn att fortsätta spela avslappnat och vi vinner sista serien med 4-1 och en totalvinst med 14-6.
Denna match höjer vi vår totalpoäng med flera hundra poäng och slår fina 6934 med tre man (Adam 913, Unis 975, Ludde 1025!) över 900 och jag tycker hela laget gör en kanoninsats och verkligen kämpar tillsammans som ett lag och nu kan vi bara blicka uppåt i tabellen för vi har allt att vinna!
 
Med vänlig hälsning
Coach Bobban:)
bobban
Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:38 Skribent: Helena Josjö
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Staffan Bergdahl, Börjelsbyn 561
952 92 Kalix

Kontakt:
Tel: +46705744411
E-post: staffan.bergdahl@tel...

Se all info