Hoppa till sidans innehåll

Bodens BS - Falkenberg 21/11 samt Jösse-Bodens BS, Alingsås-Bodens BS och Pergamon-Bodens BS 28-29/11 2015


Efter drygt ett år som coach för Bodens BS tackar coach Bobban för sig med matchreferat från de senaste fyra matcherna. Från NBF:s håll kommer vi att sakna Bobbans fina formuleringar om lagets insatser där aldrig individuella spelare pekas ut - varken som vinnare eller förlorare - utan att det alltid handlar om en lagprestation. Stort lycka till i framtiden Bobban, blir det hårdsatsning på bowlingen nu...? ;)

Bodens Bs  -  Falkenberg 21/11 2015

Efter förra helgens bortamatch mot falkarna(förlust 5-15) så var grabbarna rejält revanschsugna men väldigt medvetna om att detta skulle bli en rejäl utmaning.

Vi rivstartade matchen och tog en tidig ledning som vi sedan höll och vann första serien med  5-0 och tog totalen med 260 poäng drygt. Efter den kanonstarten fick vi en liten reaktion och förlorade andra serien med 2-3.

Ställningen alltså 7-3 efter halva matchen och grabbarna spelade fortsatt bra och tredje serien förlorades också med 2-3, ställningen var alltså 9-6 efter tredje serien och det kändes ganska stabilt. Sista serien brände grabbarna till med 1822 och trots det så vann vi bara totalen med 6 käglor och ett bord med ynka två poäng så man kan säga att grabbarna verkligen visade bra moral och lyckades vinna serien med 3-2 och hela matchen med 12-8, detta var en riktigt tuff match som vi verkligen var nöjda att vinna och med hemmapubliken i ryggen är vi inte så lätta att slå.

Sammandrag i Örebro på långolje profilen Paris 47 fot

Vi spelar våra hemmamatcher på kortoljan Los Angeles och det är ganska stor skillnad att helt plötsligt spela den längsta oljeprofilen som dessutom inte har så stor oljemängd vilket gör att spelet hela tiden förflyttas in i banan. Under vårt sista träningsläger med Gert F så nötte grabbarna en hel del på denna profil för att kunna vänja sig vid att hela tiden förflytta sig och byta bollar i takt med att banan förändras, detta var givetvis nyttigt även om vi hittills nästan alltid upplevt att det vi tränar på hemma oftast förändras i bortahallarna. På sammandragen spelas matcherna på tre olika ställen i hallen och det skiljer sig även där en del, tex i Örebro slog vänsterspelarna sina lägsta slagningar i mittendelen av hallen och de högsta slagningarna var till höger i hallen.

Jösse-BBS 27/11

Vi rivstartade spelet med att krossa hem de två första serierna mot Bk Jösse och ledde med hela 10-0 efter två serier. Det blev givetvis en reaktion på den öppningen men trots att vi förlorade de två följande serierna med 1-4 så kändes segern säker och vi fick den kanonstart på sammandraget vi ville.

Alingsås-BBS 28/11

Söndagsmorgon var det dags för match mot Alingsås och jag ändrade laguppställningen lite då jag tyckte att vänstersidan inte direkt varit gynnad under lördagsmatchen. Detta visade sig inte stämma då deras vänsterspelare sppelade bra och dessutom had käglorna med sig så där kändes det tidigt som att jag gjorde ett misstag men trots det så var matchen stenhård ända till slutet och vi förlorade med 12-8. Vi startade matchen med en 1821 runda och följd upp den med finfina 1848 och hade trots det bara oavgjort efter halva matchen, tredje serien inte så bra 1562 men vi fick ändå med oss två banpoäng och ställningen 7-8. Sista serien var sjukt jämn ända in i sistrutan då käglorna inte föll vår väg och vi förlorade med 1-4 efter att tappat ett bord med 6 p och ett med 8 p och totalen med 11 p. Riktigt jobbig förlust då vi trots allt spelade en riktigt bra match.

Pergamon-BBS 27/11

Avslutningsvis stod Pergamon på menyn men trots en bra start och vinst i första serien med 4-1 så var vi fortsättningsvis ganska chanslösa och förlorade matchen med 6-14, det var ändå inget att skämmas för då pergamon slog till med 7163 och visade att dom är otroligt bra.

Vi hade hoppats att kunna bärga 4 p denna helg men fick nöjja oss med två. Jag kan ändå inte vara missnöjd då jag tycker att vi gör två riktigt fina matcher.

Jag har under en tid känt mig lite obekväm i min roll som coach/uk och känner att min energi inte riktigt är så stor som detta gäng förtjänar och känner även att jag inte riktigt orkar lägga den tid som krävs för att göra ett bra jobb, jag har därför beslutat att avsluta mitt jobb som coach och överlåta det till någon med mer energi än vad jag kan framkalla. Denne någon är vår tidigare coach Mats"Moa" Andersson som ni alla känner som en kille med stort hjärta för BBS och jag är övertygad om att detta kommer bli riktigt bra för laget och deras strävan att nå slutspelet. Jag tackar för mig och önskar Moa all lycka till med lagbygget.

Mvh Bobban 

bobban

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:39 Skribent: Helena Josjö
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Staffan Bergdahl, Börjelsbyn 561
952 92 Kalix

Kontakt:
Tel: +46705744411
E-post: staffan.bergdahl@tel...

Se all info