Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Bodens BS - FH Engelholm 12/9 2015


Hej allihopa!

Nu är äntligen elitserien igång och som vi har väntat på detta! Inför denna säsong så har ni säkert sett att vi BBS fått förmånen att förstärka vårt lag med två finska landslagsmän vid namn Joonas Jehkinen och Olli Pakonen och det har givetvis gett oss ett bredare och spetsigare lag än förra året.

Inför denna säsong har grabbarna tränat mer än någonsin och vi har dessutom haft ett träningsläger med Gert Fransson som verkligen har ett öga för detaljer och jag vill nog påstå att dessa läger är oerhört nyttiga för spelarna och deras utveckling.

BBS 2015

Laget för dagen. Övre raden: Bo-Erik Nilsson, Fredrik Nilsson, Adam Andersson, Christer Englund, Andreas Bergman och Timo Uusinarkaus. Nedre raden: Daniel Unander, Ludwig Ingerskog, Joonas Jehkinen och Olli Pakonen (Foto: Bodens BS).

I premiären tog vi emot Engelholm och eftersom vi förlorade mot dom i slutet av förra säsongen så kändes detta som en riktig värdemätare på hur vi står rustade inför detta år, jag kan tillägga att det har känts riktigt bra inför denna match och grabbarna har verkligen sett grymma ut på sista träningarna.

När matchen drog igång så tog vi snabbt kommandot och första serien vanns lätt med 4-1 (1795-1559 finafina siffror) och vi gasade på in i andra serien och den tog vi hem lika lätt efter riktigt bra spel av grabbarna 4-1 igen (1836-1746) och 8-2 efter halva matchen kändes givetvis bra. Tredje serien brukar vi hantera bra i hemmahallen och vi körde på för fullt för att avgöra matchen men nu började Engelholm hitta spelet litegrann samtidigt som vi hade lite problem med att få med oss kantkäglorna och detta gjorde att matchen blev lite jämnare och vi lyckades till sist få med oss 3-2 (1695-1663)och därmed var matchen vunnen och vi ledde med 11-4. Inför sista serien försökte vi bibehålla vårt fina spel men tyvärr avslutade vi med vår sämsta serie och förlorade den med 2-3 (1684-1807) och det var väl kanske inte så överraskande då det är svårt att behålla fokus då matchen var vunnen.

Grabbarna gjorde en grym match och det visar inte minst resultatet och poängen 7010 och våra finska kompisar visade verkligen upp bra bowling och kommer att bli en grym tillgång fortsättningsvis. Avslutningsvis vill jag tacka för det grymma stöd vi har på matcherna och ni ska veta att det är oerhört viktigt för oss och det är vida känt både i Sverige och i Finland och en bidragande orsak till att vi kunnat värva så namnkunniga spelare. Jag hoppas vi ses på Strajk Alley den 26/9 då vi tar emot nyblivna pergamondödarna Is Göta från Helsingborg och vi ser fram emot en ny spännande match!

Mvh Bobban

bobban

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:39 Skribent: Helena Josjö
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Staffan Bergdahl, Börjelsbyn 561
952 92 Kalix

Kontakt:
Tel: +46705744411
E-post: staffan.bergdahl@tel...

Se all info