Hoppa till sidans innehåll

Bodens BS - BK Jösse 18/10 2014


Inför helgens match så trodde vi att det skulle bjudas på betydligt tuffare motstånd då BK Jösse från Arvika kom på besök. Och så blev det verkligen. Tidigare landslagsspelaren Raymond Jansson är deras främste spelare, och dom har i övrigt ett ungt och duktigt lag som bör tillhöra de 4-5 främsta lagen i Elitserien.

BBS kunde den här helgen inte få loss Timo och Juha, som bägge hade förhinder. Men som Coach är det skönt att ha en bredare trupp att välja ur än på många år. Nu gick både Andreas Bergman och Håkan Öhrling in från start, då deras spel hade sett stabilt ut under veckan.

Bodens BS 1

Bodens BS 2BBS lag poserar för lokalpressen innan lördagens matchstart...

Vår matchprofil Montreal fortsätter vi med. Den är absolut inte lätt att spela på, och vi tror att det är den som vi har störst chans att vinna på hemmaplan. Kan vi dessutom göra som första två matcherna över 6600p på den så måste bortalagen kämpa hårt för att ha en chans. Det som händer på denna profil är att det är svårt från start, och spelet förändras flera gånger under matchen. På höger till det lättare och vänstersidan till mycket svårare. Adam Andersson har spelat mycket bra under de första matcherna, men får verkligen kämpa för att få resultat jämfört med högerhänta. Jag pratade med Raymond före matchen, och dom har en duktig vänsterhänt som inte ens fick komma med då vi har denna profil.

Men nu till matchen. Första serien var ett litet fall framåt, där vi nu "bara" låg under med 2-3. Det kändes mycket lugnare och vi kunde lika gärna haft ledningen efter första serien. Den stora (och högljudda) publiken fick åter igen se ett BBS som mer och mer tog över matchen. Vi var nära att vinna andra serien med 5-0, men 6-4 var skönt efter halva matchen.

I tredje serien borde vi kunnat avsluta bättre och haft en större ledning än 8-7 inför sista och avgörande serien. Men flera av våra spelare gjorde några enkla misstag som kostade en eller två banpoäng.

Inför sista serien peppade jag på spelarna att ta slag för slag, då vi kunde förvänta oss ett hårt kämpande Jösse som säkerligen skulle börja skrika och leva om ifall dom närma oss. 

Men vilken rafflande serie det blev. Efter 4-5 rutor så hade vi ledning med 4-1 och +100 i diff. Men då kom det några genomskärare och missade singelbommar. Vips så fick dom lite häng på oss, och dom tog 140p på tre rutor. Vi hade bara ett klart banpar, och då totalen var förlorad, så var någon tvungen att vända sin match.

Andreas och Håkan var dom som var närmast. Hacke satte ett par strajkar och kunde ha avgjort med strike i sista rutan. Men en 8 i frislaget bjöd in Jösse igen. Stabile Björn Lindqvist i deras lag behövde bara spärr+8 för oavgjort. Men publikens tryck fick nerverna att komma fram. Först håller han på att missa sjuans kägla, och sen sätter han det avgörande slaget mitt på och får bara ned 7 käglor!!!

10-10 i just det läget kändes som en seger, då Jösse var ganska säkra på att dom hade vunnit.

Hade jag gjort som jag tänkte innan matchen så hade jag tagit ut Adam redan efter två serier för att avsluta med bara högerhänta. Men det är inte lätt att plocka av en spelare som gör 222p och bombar i fickan. Är inte så säker att någon Coach hade gjort det bytet där. Hade du?

Nu har vi 4 veckor på oss att både träna in oss på motståndarnas profiler, samt att gnugga spärrträning. Det behövs... När vi åker bort så blir det Jösse på lördag och sedan BK Joker samt fantastiska Pergamon. Det bör nämnas att Pergamon gjorde 7770 på bortaplan(!) i helgen. Dvs dryga 242p i snitt. Eller 971 per fyra serier... Tar vi fler än 3-4 banpoäng mot dom så är det en framgång. För någon totalpoäng lär vi inte lyckas ta...

/Coach Nilsson

Fredde

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:38 Skribent: NBF
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Helena Sundqvist, Smedjegatan 26
972 31 Luleå

Kontakt:
Tel: +46702124231
E-post: This is a mailto link

Se all info