Hoppa till sidans innehåll

Bodens BS - Alingsås 29/3 2015


 

Hej igen!

Idag tar vi emot Alingsås som vi skulle mött under flygstrejken och med facit i hand så blev strejken i alla fall inget som missgynnade oss i BBS.

Efter tre raka segrar så börjar grabbarna på allvar känna att vi kan slå de flesta lagen i elitserien och denna match var oerhört viktig både för oss och Alingsås.
Jag ändrade inte på ett vinnande lag och vi startade matchen bra, problemet var att Alingsås började kanonbra och det kändes som om detta skulle bli svårt. Alingsås hade två banpar som tillsammans gjorde 996(Mikael Roos 300) och dessa var förstås svåra att rå på men grabbarna kämpade som ett lag och lyckades vinna de andra två banparen och vi kom undan med 2-3(1703-1780).

Vi slog Alingsås på bortaplan efter underläge med 1-4 och vi visste att dom förlorat fler matcher på slutet trots ledning och förstod att nu hade vi läge att vinna igen.
Andra serien brukar vara lite trög för oss men grabbarna visade grym kämpaglöd och vi krigade till oss 3-2 och utjämnade matchen till 5-5!

Nu kom äntligen tredje serien och det var som en fullständig islossning och grabbarna formligen krossade käglor, vinst med 4-1 (det krävdes 470 för att at poäng av oss:) och grabbarna lastade in 1820!

Inför sista serien var alltså ställningen 9-6 och nu gällde det att snabbt ta kommandot i serien så att nervositeten kunde hållas tillbaka, ganska tidigt kändes det som om vårt finska banpar Timo och Juha skulle ta en poäng men vi behövde ju två för vinst! Matchen stod verkligen och vägde nu, James Gruffman och Roger Öberg i bortalaget skyfflade in strike men Percy och Adam svarade hela tiden upp och låg under med några käglor hela tiden, under tiden skiftade totalen fram och tillbaka. I nionde rutan var det fortfarande stenhårt och in i tionde så dök äntligen chansen upp för Adam, en dubbel och nia skulle räcka för oavgjort på bordet och totalvinst i matchen men inte nöjde sig Adam med det utan i seriens sista ruta så ordnade han en trippel och vann bordet med 1poäng (det räcker;) sen vann vi totalpoängen och matchen slutade 12-8 och vår fjärde raka vinst förde oss upp ovanför kvalstrecket.

En fantastisk kämpamatch av grabbarna och det är underbart att vara på banorna i den fantastiska stämning som vår fina publik bjuder på! Flera av spelarna i motståndarlaget var imponerade av publikstämningen och det finns inte dess like i Sverige! Vi i Bodens Bs känner oss priviligerade och är oerhört tacksamma för stödet som sponsorer och publiken ger oss!
Mvh Coach Bobban!
bobban
Bo-Erik Nilsson
Coach Bodens BS

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:52 Skribent: Helena Josjö
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Helena Sundqvist, Smedjegatan 26
972 31 Luleå

Kontakt:
Tel: +46702124231
E-post: This is a mailto link

Se all info