Hoppa till sidans innehåll

Bodens BS - AIK 11/10 2014


Bodens BS coach Fredrik Nilsson summerar elitseriematcherna, exklusivt här på nbfbowl.se.

Inför helgens match så tog jag ut laget tidigt. Detta så att de som skulle spela skulle hinna finjustera spelet sista dagarna innan matchdag. Det kändes skönt att få in Juha och Daniel i laget och jag litade på att de var i god form. Vi hade en kortare träning på lördag förmiddag och alla verkade vara i bra slag, så känslan var bra inför mötet med AIK på eftermiddagen.

Daniel

Nyförvärvet Daniel Unander från Kiruna gjorde elitseriepremiär i Bodentröjan (FOTO: Fredrik Nilsson)

Sedan vet jag inte om det var att det var med folk i hallen, eller om det hade förändrats något när vi skulle börja. Men kloten gled lite längre för alla och vi fick inte riktigt till det i första serien. Men trots ett underläge på 1-4 (igen) så var jag betydligt mindre orolig denna gång. Ludwig var nog den som hade svårast att få marginaler i första serien, så han fick vila och Per Sundqvist fick hoppa in. Per hade också haft bra träningar under veckan, så det var skönt att ha honom som reserv att plocka in. Och vilket inhopp han gjorde. Över 700 på sina tre serier var mer än godkänt.

fullsatt

Fullsatt i Strajk Alley (FOTO: Daniel Rönnbäck)

Och redan i andra serien så hade vi gjort små justeringar i spelet, vilket gjorde att vi vann den serien säker med 4-1 och hade kvitterat. Viktiga slutrutor av Juha bland annat. Han fick inte de riktigt att stämma, men satte de viktiga stajkarna.

Timo

Timo Uusinarkaus från Rovaniemi spelade sin andra match med Boden i helgen (FOTO: Fredrik Nilsson)

På den profil som vi spelar på nu, Montreal, så har vänstersidan det lättast de första serierna, varefter det öppnar upp sig på höger allt mer. Adam spelade mycket bra i första serien (234), men han hade inte marginalerna med sig i andra serien. Då fick Ludde hoppa in igen och gjorde två bra serier på slutet. Vi kunde haft 5-0 i tredje serien, men AIK fick med sig en poäng och det var 9-6 inför sista.

AIK hade samma underläge i torsdags i Stockholm där dom mötte duktiga Stureby. Där lyckades dom vända genom en 5-0:a i sista serien och det såg ett tag ut att gå den åt det hållet här också. Men vi vann ett banpar stort så i och med det så var minst två poäng klara i sista serien, och säkrad vinst. Det blev till slut 12-8 till oss. Lite bättre skärpa i första serien så ska vi nog bli jobbiga att möta även för det på pappret bättre lagen också.

Fredde

Fredrik Nilsson, coach Bodens BS

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:37 Skribent: NBF
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Helena Sundqvist, Smedjegatan 26
972 31 Luleå

Kontakt:
Tel: +46702124231
E-post: This is a mailto link

Se all info