Hoppa till sidans innehåll

BK Jösse - Bodens BS, Joker - Bodens BS, Pergamon - Bodens BS 15-16/11


Bodens BS på bortaplan

Nu var det dags för den första bortasvängen för oss. Och det är kanske den tuffaste bortaresan av alla. Dels BK Jösse i Arvika, som är uttalade slutspelskandidater, sedan Joker i Göteborg som brukar vara starka hemma. Sedan avslutningsvis mot suveränerna Pergamon som nog inte behöver presenteras ytterligare.

bbs on tour

Spelarna vilar upp sig på handikappbänken

Efter en flight till Stockholm, och en lång bilfärd till Arvika var vi redo att möta Jösse. Vi fick slå lite innan och känna på ansatserna och alla var nog rätt taggade inför matchen. Vi hade ju lyckats spela jämnt med dom på hemmaplan så vi visste ju att vi kunde vara med och fightas. Och vilken match det blev! Vi startade upp nästan 1700p och vann första serien med 5-0, efter att ha vunnit två banpar med endast 3 poäng! Stark start! Vi följde sedan upp med 1630, och där skulle vi ha vunnit med 4-1, men förlorade ett banpar med endast 1p. Men när vi sedan vinner tredje serien med 1715 mot 1709 så avgör vi matchen redan efter tre serier med ointagliga 11-4. Totalt så blev matchen 12-8 till oss.

Det blev sedan en lätt bilfärd ned till Göteborg och ett trevligt Hotel Örgryte för övernattning.

Första gången vi skulle spela i Strike o Co som är Jokers hemmahall. Siffernivån brukar inte var så jättehög, så gör vi en bra match så skulle vi nog ha chans mot dom.

Men det gick nog nästa för lätt på uppvärmningen. Alla hade hittat in bra och när matchen väl började så var det bara ett lag på banan. Vi krossade Joker och dammade in 1843p mot Jokers 1683! Ledning med 5-0 igen! Men sedan gick det troll i varje banpar. 200+160. 200+170, 200+180, 170+170. Nä det var riktigt dåligt. 0-5 i andra serien och en helt jämn match inför de två sista serierna. Men när Joker fortsätter att sätta långa strikeföljder och vi varvar med att ställa en kvar var o varannat slag så vinner dom tredje med 4-1 och leder med 9-6 inför sista.

I sista har vi länge chansen att kvittera, men lyckas bara vinna två banpar. Sur förlust efter den fina starten. Men bara att ladda om inför sista matchen mot Pergamon.

Bejing! Nu ska vi möta sveriges bästa lag och dessutom på deras bästa underlag. Kortoljeprofilen Beijing som dom helgen innan gjorde 7770p!!! (242,8p/serie).

Frågan var om vi ens skulle få med oss några banpoäng alls… Men Johannes som hade fått stå över de första matcherna på London, gick som en demon i första serien med 264 och vann lätt sitt banpar tillsammans med Daniel Unander. Moa och Adam höll också på att vinna sitt banpar (och totalen) men en dålig sista ruta från oss, och en avslutande trippel vände till Pergamons fördel och deras ledning med 4-1.

Det skulle dock visa sig att klotvalet har väldigt stor betydelse på kortoljan. Vi var tre spelare som inte hade korrekt klot med sig, och det kom att straffa oss rätt så hårt.

Johannes fortsatte fint och hade 237 i andra. Dock var det det enda banparet som vi lyckades vinna. Juha fick låna en urethanboll av Per Sundqvist som var 10e man, och gjorde 250 i andra serien. Men det hjälper inte så mycket när fyra andra har 135, 159, 160 och 179. 8-2 till Pergamon efter två.

Tredje serien gör vi riktigt bra. Den normalt starke Timo är hårt drabbad av att han inte har klot som passar och får inte ihop 140p. Vi vinner de tre övriga banparen men då vi inte kommer upp i totalen så blir det bara 3-2 till oss. 10-5 efter tre serier.

Vi har ju en teoretisk chans till oavgjort… men det blir inte ens i närheten. 1727 av Pergamon mot våra 1500 visar rätt bra skillnaden mellan oss. 15-5 blir slutresultatet. Värt att notera är att Martin Larsen som kanske är deras bästa spelare, spelade ”fel” hela matchen i protest mot att laget valt kortolja som profil. Han ska till VM-strax och det här var det sista han behövde träna på. Han gör ändå 818p med fel boll och på fel ställe i banan…

Men hade vi fått 2 p innan vi åkt i väg på denna resa, så hade vi tagit det. Nu blev det 2p med mersmak på 4 och det får vi vara nöjda med.

Coach Nilsson

Fredde

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:38
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Helena Sundqvist, Smedjegatan 26
972 31 Luleå

Kontakt:
Tel: +46702124231
E-post: This is a mailto link

Se all info