Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SweBowl


När Europacupen nästa vecka avgörs på Kreta är Sverige, genom Victoria Johansson och Mattias Wetterberg favoriter. Trots att Team Pergamons VM-medaljör varit skadad i nästan två år. - Jag åker dit för att vinna, säger han.
 
I december ska en Europatourtävling för första gången spelas i lilla Mora, men det är väldigt osäkert om huvudpersonen, legendaren i tävlingens namn, kommer kunna vara där. - Tomas mår ju inte bra, säger Mikael Alfredsson
 
I hopp om att få tag i nya dambowlare erbjuder både BK Hallandia tillsammans med BK Vågen och BS Hässle gratis bowling för tjejer under oktober månad. - De som var där sa att ”vi kommer nästa torsdag också”, säger Linda Olsson i BS Hässle.
 
Det såg länge ut som bara en tidsfråga innan USA skulle ta hem den 22 upplagan av Weber Cup. Men Jesper Svensson och Europa vände och tog hem bucklan. - Det känns fortfarande helt osannolikt att vi kunde få till det, säger Jesper Svensson.
 
Peter Hellström blev trea och bäste svensk när EBT Norwegian Open, avgjordes på söndagen. Vann gjorde norrmannen Glenn Morten Pedersen före holländaren Jord van Weeren. – Jag är jättenöjd. Spelsuget var större än jag trodde, säger en glad Peter.
 
Den svenske superstjärnan Jesper Svensson blev vald till tävlingens mest värdefulla spelare när Europa vann Weber Cup.- Jesper är den bästa spelaren i vårt lag, sa Dominic Barrett.
 
Svenska Bowlingförbundet söker en ny kommunikationsansvarig.
 
Efter den första dagen av tre i Weber Cup leder Europa med 5 - 3 och det är mycket tack vare tvåhandsdemonen från Vimmerby: Jesper Svensson.
 
Imorgon, torsdag, börjar den klassiska tävlingen Weber Cup där svenske Jesper Svensson är en del av det europeiska lag som möter USA. - VI ska se till att få en bättre start än förra gången, säger Jesper Svensson.
 
I Ängelholm träffades i helgen alla VM-uttagna svenskar för ett läger där fokus var på mästerskapets nya spelform Bakers. - Det känns som det blir lite mer press, säger Jesper Svensson.
 

Dispens för balanshål

(2021-10-12 08:03)
Dispens gällande parabowlare som spelar med klot som har balanshål
 
Nu har anmälan för säsongens SUL- och BHL-ligor öppnat, en tävlingsform som passar alla!
 
Tre distriktsförbund har skickat ut en intresseanmälan för en damliga i uppehållen till våren. - En fyrmannaliga, off the record, inte vara med i BITS, bara för att det är roligt, säger Fatima Carlsson.
 
Under förra veckan var de två juniorerna Carl Eklund och Nora Johansson med på en tour i som jobbar för att lyfta bowlingen i Frankrike. - Det är inte så många som är bra på engelska, men det har funkat bra ändå, säger Nora Johansson.
 

SDF-Konferensen

(2021-10-06 15:06)
Under årsmöteshelgen genomförs SDF-konferensen. Där diskuteras årsmötesfrågor och Svenska Bowlingförbundets distrikt får information kring vad som sker i förbundet. - Vad gör alla nu när det inte finns något seriespel, sa ordförande Jan Wiede.
 

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Helena Sundqvist, Smedjegatan 26
972 31 Luleå

Kontakt:
Tel: +46702124231
E-post: nbfbowl@gmail.com

Se all info