Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hannele Bang

Staffan Bergdahl bäste norrbottning i Bil Nord Open!

10 FEB 2020 13:52
Staffan Bergdahl, Bodens BS, blev bäste norrbottning i Ö-vikstävlingen Bil Nord Open då han efter en 21 serier lång finaldag kammade hem tredjeplatsen och 8.000 kr.
  • Uppdaterad: 10 FEB 2020 13:52

Det var ett ganska stort antal norrbottningar som begett sig ner till Ö-vik under serieuppehållet för tävlingen Bil Nord Open. I kvalet var dock Filip Wilhelmsson, Kaskad, outstanding med 1503 poäng, över 100 poäng före näste man.

Totalt åtta norrbottningar från Boden, Kiruna och Piteå tog sig vidare till söndagens final som började med 16-delsfinal för spelare från lite olika gateways. Staffan Bergdahl, som tagit sig till final via turbo, avslutade den sista serien i finalsteget med fem kryss och lyckades kravla sig upp till tiondeplatsen och vidare avancemang med en ynka poängs marginal. Sedan fortsatte han med strajkandet i åttondelsfinalen och matchspelet. Han var illa ute i matchspelet mot Jokers Tim Davidsson men lyckades även här vinna med en poäng genom att stämpla ut i sista serien. 

I stegfinalen möttes först Staffan Bergdahl och Mathias Ulfhielm och Staffan vann matchen 231-223. Sedan var det Emil Holmberg som stod för motståndet och även här var det Staffan som visade mest kyla och vann med 196-175. Därefter var det dags att möta tvåan Filip Wilhelmsson, och serien svängde fram och tillbaka och inför sista rutan var det jämnt, men ett dåligt förstaslag och sedan miss i ruta tio för Staffan bäddade för att Filip kunde dra ifrån och vinna med 218-191. Det innebar att Staffan slutade trea i tävlingen och Emil fyra. 

- Det känns helt fantastiskt roligt, säger Staffan Bergdahl till NBF. Jag spelade 21 serier, från åtta på morgonen till fem på eftermiddagen och kände mig inte det minsta trött! Att han var den norrbottning som gick längst i tävlingen beror enligt honom själv på att han spelat bra bowling och satt strikar i några avgörande lägen under spelets gång. Jag sa för några år sedan efter 16 serier i Vilhelminapinan att jag aldrig mer ska spela så mycket. Och nu har jag spelat 21 serier utan problem, avslutar Staffan.

I finalen vann sedan Niclas Lindholm från Jösse mot Filip Wilhelmsson med 235-215.

(Foto: Hannele Bång)

Skribent: Helena Josjö
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Helena Josjö, Kungsgatan 15 b
972 34 Luleå

Kontakt:
Tel: +46702124231
E-post: This is a mailto link

Se all info