Hoppa till sidans innehåll

Serien är inställd och tävlingar är ej tillåtna

19 FEB 2021 15:24
Den nationella serien har ställts in, men samtidigt är tävlingar fortfarande INTE tillåtna enligt FHM:s rekommendationer. Peter Hodor, generalsekreterare för SvBF, skickade ut nedanstående brev idag.
  • Uppdaterad: 19 FEB 2021 15:24

Till föreningar och distrikt,

Den 16 februari tog Svenska Bowlingförbundets medlemmar på ett extra förbundsmöte beslutet att den nationella serien inte ska spelas klart utan att en ny säsong ska påbörjas till hösten (eller när Coronaläget tillåter det). Det betyder i praktiken att den nationella serien är avslutad för denna säsong. Vi på Svenska Bowlingförbundet har efter det beslutet fått till oss att det planeras att starta upp tävlingar runt om i landet och jag vill förtydliga att ingenting har förändrats vad gäller rekommendationerna att tävla. För alla födda 2002 och äldre är det fortfarande inte tillåtet att anordna eller delta i tävlingsverksamhet, detta för att vi inte ska driva ytterligare smittspridning i landet. Det har inte förändrats i och med beslutet om att avsluta den nationella serien, snarare tvärtom.

I oräkneligt antal möten med Riksidrottsförbundet får vi till oss att inte hitta kryphål i för att genomföra tävlingar. Därför handlar det om att inte skapa tävlingar genom att ”låtsas” att det är träning, inte skapa tävlingar som motiveras med att det hålls avstånd mellan deltagarna och inte hitta på andra kreativa lösningar för att motivera en tävlingsverksamhet. Jag vill vara tydlig med att vi genom att delta i eller arrangera tävlingar på riktigt riskerar att bowlinghallar stängs ner och att bidrag från Riksidrottsförbundet kan dras in. Bidragen från Riksidrottsförbundet finansierar en stor del av förbundets verksamhet och ett indraget eller minskat bidrag riskerar att drabba stora delar av Svensk Bowling.

Jag förstår verkligen att alla är trötta på att inte få tävla och framförallt att bowlinghallarna lider svårt ekonomiskt. Men det betyder inte att vi kan runda systemet då det från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Svenska Bowlingförbundet föreligger en tydlig linje om att vi inte får bedriva tävlingsverksamhet (om den inte är för barn och ungdomar eller är yrkesmässig). Svensk Bowling ska föregå med gott exempel och göra rätt för sig i dessa delar.

Om det kommer frågor till föreningen eller till distriktet om tävlingsverksamhet är tillåtet så är det enkla svaret att det inte är tillåtet. Jag förutsätter att alla följer dessa rekommendationer till dess att annan information kommer, vilket vi naturligtvis hoppas på så snart som möjligt och jobbar för.

Tack på förhand.

Med vänlig hälsning, 

Peter Hodor

Generalsekreterare

Skribent: NBF
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Helena Josjö, Kungsgatan 15 b
972 34 Luleå

Kontakt:
Tel: +46702124231
E-post: This is a mailto link

Se all info