Hoppa till sidans innehåll

Möt Susanna, spelare i Barents Games

29 AUG 2022 16:00
I en kort inläggsserie kommer vi att presentera spelarna i det Svenska laget i Barents Games. Idag får vi veta mer om Susanna Ahlm.
  • Skapad: 29 AUG 2022 16:00

image0qqmbf.pngNamn: Susanna Ahlm

Ålder: 44 år

Klubb: Bodens BS och samarbetsavtal med AIK

2004 pluggade jag på universitetet och hade alldeles för mycket fritid. Då började gå ner i bowlinghallen och spela för mig själv. Jag tyckte det var jätteroligt med bowling och frågade personalen i hallen om det fanns någon klubb att börja träna med. På den vägen kom jag in i Lule-Pärlan.

Men det var egentligen Helena Sundqvist som fick mig att börja bowla. Sedan dess har hon varit min stöttepelare i vått och torrt både på och utanför banorna. Hon är den som betytt mest för min bowlingkarriär.

Min utmaning just nu är att jag bor långt ifrån laget jag spelar med och tränar därför alltid själv. Jag har inte samma möjlighet att träna på olika profiler eller att diskutera linjer och klotval. Det är tråkigt/ensamt men värst är väl att jag känner jag att jag inte utvecklas på samma sätt som tidigare.

Mina största framgångar inom bowlingen är en 3:e plats på individuella SM 2018 och en 4:e plats på SM i 3-manna.

Det bästa med bowling är att alla kan spela och man kan spela ihop med vem som helst. Just nu tränar jag med min son någon gång per vecka - superkul tycker jag men frågan är ju när han inte längre kommer att tycka att det är lika kul.

Bowlingen största utmaning är att sporten inte får den uppmärksamhet den förtjänar. Vi måste jobba med hur vi ska få bowlingen att bli en publiksport och hur bowlingen ska bli intressant för media att rapportera om.

Jag är oerhört glad för att jag har blivit uttagen och får följa med till Tromsø! Det ska bli så roligt att spela tävling som lag och självklart vill jag prestera mitt bästa.Målet är helt klart att vi ska vinna.

Skribent: Daniel Unander
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Staffan Bergdahl, Börjelsbyn 561
952 92 Kalix

Kontakt:
Tel: +46705744411
E-post: staffan.bergdahl@tel...

Se all info