Hoppa till sidans innehåll

Möt Anton, spelare i Barents Games

28 AUG 2022 16:00
I en kort inläggsserie kommer vi att presentera spelarna i det Svenska laget i Barents Games. Dagens spelare är Anton Sandberg.
  • Skapad: 28 AUG 2022 16:00

imagetaf4p.png

Namn: Anton Sandberg

Ålder: 23 år

Klubb: BK Loet

Jag började bowla vid åtta års ålder då min far spelade, sen fastnade jag för det! Men den som har betytt mest för min bowlingkarriär är min mor framförallt. Alla resor till och från tävlingar, stöttat under matcher och såklart bistått rent ekonomiskt.

Min största motgång var nog i våras, när vi i BK Loet, föll på mållinjen och inte gick upp i allsvenskan

Jag har ännu inte hunnit med särskilt mycket stora framgångar, men vinsten i Norrbotten Challenge 2022 var trevlig.

Min största förebild inom bowling är det Chris Barnes helt klart! Han vann Rookie of the year 1998, på PBA touren. Sen dess har han varit en av de mest framgångsrika bowlarna.  

Det bästa med bowling är att det är en otroligt teknisk sport, du kan inte bara slänga iväg klotet och få strike. Det krävs en kombination av rätt klot, hastighet, släpp och hög precision, vilket jag gillar.

Bowlingens största utmaning är att det är för få unga personer som utövar sporten.  Vi behöver få den mediala uppmärksamhet som vi som sport förtjänar för att öka intresset.

Jag är förvånad men väldigt glad över att ha blivit uttagen som en av spelarna i Barents Games i Tromsø. Det är alltid roligt att få spela tävling och med personer som är bättre än en själv. Jag hoppas att tävlingens upplägg blir bra och att vi vinner såklart!

Skribent: Daniel Unander
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Staffan Bergdahl, Börjelsbyn 561
952 92 Kalix

Kontakt:
Tel: +46705744411
E-post: staffan.bergdahl@tel...

Se all info