Hoppa till sidans innehåll

Möt Ann-Cathrine, spelare i Barents Games

31 AUG 2022 16:00
I en kort inläggsserie kommer vi att presentera spelarna i det Svenska laget i Barents Games. Hur ser Ann-Cathrine på bowlingens utmaningar?
  • Skapad: 31 AUG 2022 16:00

Namn: Ann-Cathrine Karlsson

Ålder: 53 år

Klubb: min nya klubb för säsongen 22/23 är Bodens BS

Jag började med bowling 1993. Jag hade tittat på när mamma spelade Korpen-bowling och blev tillfrågad av henne om jag kunde hoppa in och spela för henne vid ett tillfälle. Efter att ha spelat den Korpen-matchen kände jag att detta var sporten jag ville hålla på med. Jag började sen spela med Cometen den hösten. 

Min tidigare lagkamrat Desiree Nilsson i BKK är den som betytt mest för mig under min bowling karriär. Hon såg min potential, uppmuntrade mig och hjälpte mig med att få till ett bättre spel.

Min största utmaning är mina återkommande problem med muskelfästen, som då och då sätter käpphästar i hjulet för mitt spel. Senast förra sommaren fick jag tennisarmbåge i svingarmen och missade säsongsstarten och halva höstsäsongen.

Min största famgång är min finalplats i SM, Damer 45 A-klassen, tack vare personligt rekord på1502 poäng i kvalet våren 2015.

I början av min karriär var det Peter Ljung i BBS, på herrsidan, som man var impad av. På damsidan såg man upp till Eva Häggkvist i Gimonäs.

Det bästa med bowling är att det är en rolig och social sport med god tävlingsanda mellan lagen.

Internationellt och nationellt är största utmaningen för bowlingen att synliggöra sporten i samhället och för det behöver vi synas i media. Lokalt över hela landet är det rekryteringen som är det stora problemet. Sociala medier är en god plattform att diskutera bowlingsportens utveckling. Där kan man brainstorma och komma med ideer.

Sen är tränarutbildning och uppdatering av gamla utbildningar av stor betydelse. Det borde finnas validering i nya tränarsystemet där gamla utbildningar valideras upp. Alla med gammal utbildning borde bli tillfrågade om en sådan validering är aktuell för dem. Vi behöver fler duktiga ledare och tränare.

Jag ser det som en ära att vara en av de som får representera nordligaste Sverige i Tromsø i september. Jag förväntar mig roliga men tuffa matcher och hoppas det går till våran fördel.

Skribent: Daniel Unander
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Staffan Bergdahl, Börjelsbyn 561
952 92 Kalix

Kontakt:
Tel: +46705744411
E-post: staffan.bergdahl@tel...

Se all info