Hoppa till sidans innehåll

Emil bästa norrbottning i AIK Tournament

11 JAN 2020 10:52
AIK Tournament som är ett stopp på Europatouren avgjordes i Stockholm under trettondagshelgen, och av de norrbottningar som valt att pröva lyckan i tävlingen var det Emil Holmberg som glänste mest.
  • Uppdaterad: 11 JAN 2020 10:52

En handfull norrbottningar deltog i tävlingen, men det var Emil Holmberg, Bodens BS, som i den allra sista kvalstarten strajkade ihop hela 1408 på de utmanande banorna på Bowl-o-Rama. Resultatet visade sig vara det femte bästa i kvalet och resulterade i att han tog sig direkt in till finalsteg 2 tillsammans med världsspelare som PBA-proffset Kyle Troup. 

Tuff start 

- Tävlingen spelades på en rätt knepig profil och på sprillans nya käglor, svårstrikat med andra ord, säger Emil till NBF. Tävlingen började heller inte särskilt bra för min del. 1182 slog jag i min första start, helt utan spärrmiss och i min andra start slog jag 1239 med en spärrmiss, alltså strikades det alldeles för lite. Förväntningarna inför min tredje start var inte höga! Ändrade ytor på ett gäng bollar, ändrade gameplan och när jag dessutom lyckades spela bättre började strikeraderna komma. 1408 klämmer jag till med och placerar mig 5:a i kvalet vilket innebar sovmorgon då jag börjar spela först i finalsteg 2.

7-10 satte stopp för vidare finalspel

- I finalen gick det knackigare igen, spelar faktiskt otroligt dåligt tekniskt stora delar av finalen men lyckas på något vis ändå hålla mig i närheten av cuten. I sista serien behöver jag dubbel i ruta tio för att gå vidare till finalsteg 3 (top 16) men ställer där 7-10 och missar vidare avancemang med 23 pinnar. En 19:e plats är något jag är väldigt nöjd med, även om man alltid vill mer. Nu blir det träning inför serieomstarten, avslutar Emil.

Norrbottningar i topp 30

Emils resultat räckte till en 19:e plats och han blev därmed bäste norrbottning i tävlingen. Finländaren Pyry Puharinen som också spelar för Bodens BS åkte ut i samma finalsteg och slutade på 24:e plats. Före detta Bodenspelarna Adam Andersson och Oliver Dahlgren slutade på 26:e respektive 30:e plats. Tävlingen vanns av irländaren Christopher Sloan.

Skribent: NBF
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Norrbottens Bowlingförbund
Helena Josjö, Spränggatan 12B
974 32 Luleå

Kontakt:
Tel: +46702124231
E-post: This is a mailto link

Se all info