Hoppa till sidans innehåll

Så gick det till slut

14 MAJ 2011 12:12
Ja, då var säsongen i hamn, alla fall seriespelet. Ett glatt fåtal spelare lirar säkerligen tävlingar som finns runt omkring, bl.a. SM, Västmanlandstour, Käglans nationella m.fl.
  • Skapad: 14 MAJ 2011 12:12

Vad gäller seriespelet backade undertecknad tillbaka till vad som gissades fram i höstas –

Först och främst hoppas man åter nu på våren lite värme, grillande och trevligt fiske efter säsongen som uppladdning.

 

Startar med de lite lägre divisionerna, återkommer till det högre senare.

Tippade i Division 1 att BK Friends med sitt starka hemma spel skulle minst klara en tredje plats, de blev t.o.m. tvåa och hotade även forna elitlaget Avance i kvalet, alltså en fullt godkänd insats.

I dan andra gruppen förväntades en jämn serie bakom överlägsna BK Taifun, BK Trix skulle stöka till det och det gjorde man så pass så man säkert klarade sig kvar, men BK Jösse i kvalet var klart övermäktigt, full godkänt där också med andra ord.

BK Solid hade det kämpigt och var nog inställt på att kvala sig kvar, men det gjorde man sedan utan problem när man slog Asterix som då får vänta på uppflyttning.

För BK Glam F blev den lite neslig nedflyttning efter att ha blivit fyra i gruppen, motståndet i kvalet var tufft och efter jämn omgång där mot Tegnér F blev det dessvärre torsk.

 

Från division 2 sedan fanns ett par uppflyttningskandidater och BK Pliggen lyckades i ett rafflande kval ta sig upp tillbaka till ”ettan”. En klar överraskning i nästa års Division 1 är BK Fight som gjorde det bra. Man var först i sin jämna serie och lyckades sedan utan större problem kämpa ner Christinehamn i kvalet, ett stort grattis till dem också.

 

BK Merci hade en jobbig säsong, man flyttade in till stan och sedan blev det kvalspel, men det kämpade man sig verkligen igenom som ett lag och man är kvar i Mellersta allsvenskan.

Örebrokometen blev 5: a division 1 serien, osäker på hur nästa säsong ser ut där.

 

Sen var det då det här getingboet i Mellanallsvenskan. Hoppades på lite ”tom tank” för andra topplag när man skrev i höstas och visst gick de andra lagen på normala minor under våren. Många såg BK Glam kring nyår som lite för långt efter men inte undertecknad och inte heller laget. Efter en stark vår blev det en fin 2: a plats. Sedan blev det säker vinst i kvalet mot Örta och det väntade en mycket intressant Elitkvalshelg i Nyköping. Jo, intressant var väl förnamnet, undertecknad kunde bara invänta dagen med bitterljuv känsla kan man väl säga,,,

 

I mötet mot Team Mariestad hade man alla fall allt att vinna och med en busslast supporters så var det minst sagt spännande. Vändningen i första serien efter underläge var starkt och gav en del huvudbry till motståndarna. Därefter var dock Mariestad starkare i matchen särskilt i avslutningen och relativt klar vinst med 12-8.

I andra matchen startade det illa och en del trodde nog det kunde bära iväg, men därefter var Glam klart bäst i mittenserierna och en del spelade riktigt bra.

En gastkramande avslutning blev det när endast ett banpar återstod på slutet och dryga två rutor kvar, en rätt bra regisserad avslutning, allt för publiken… En tung tomruta och strike för Mariestad i slutrutan räckte för att Team Mariestad fick sitt oavgjorda för att gå vidare – och sen bli utslagna dagen efter….

Nä, Glam gjorde verkligen inte bort sig i kvalet, en helgjuten laginsats som förhoppningsvis förvaltas väl framöver även om en del förändringar sker till kommande säsong.

 

Så nu är ”silly season” igång men också på väg mot slutet, det mesta är säkert klart, önskar alla en glad och trevlig vår samt sommar med god säsongsavslutning och/eller trevlig vila!

Skribent: Vesa Rontti

Symbol för Idrottslyftet

 

 

 

Postadress:
Närkes Bowlingförbund
Idrottens hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info