Hoppa till sidans innehåll

Ny säsong med blandade förväntningar?

22 AUG 2010 11:09
Med rekordvärme, grillfirande, fisketurer, sommarsemester hemma eller utomlands så börjar sommaren lida mot sitt slut. Tja vem vet vad vi alla pysslat med, finns ju faktiskt folk som sommartränat också! Nu är det i alla fall snart dags igen – seriepremiären!
  • Skapad: 22 AUG 2010 11:09

Alla bowlare har förväntningar av en ny bowlingsäsong, säkert av olika typer dels spelmässigt och föreningsmässigt eller bara ha kul och komma hem från frugan…

I det sportsliga perspektivet får man väl anta att största intresset speglar sig mot den hyperintressanta serien i Mellanallsvenskan där det ånyo skapades ett getingbo. Snacket om rätt eller fel med serieindelningen låter en annan bero denna gång, det finns många synpunkter kring detta. Kan väl bara konstatera att ska man överhuvudtaget kvala åt något håll måste man ändå placera sig på rätt sida om ett streck, det kommer man aldrig ifrån…

 

Med lag som Wåxnäs, Jösse, Tegnér, Bågen, Nobel, Glam så får det rankas som den bästa serien i allsvenskan denna säsong. Fem av lagen var med i Elitseriekvalet i våras där Bågen var närmast att kliva upp, undertecknad torde veta…  BK Nobel fick dessvärre ta steget ner från Elitserien och eftersom man inte tillhör Närke så får någon värmlänning berätta mer om deras förutsättningar... ;-)) Men visst, med ett par ungdomar och breddad trupp samt att så vitt man förstått de flesta av de rutinerade blir kvar så kommer Nobel finnas med att tampas om topp tre, överraskande vore annars.

 

Hur BK Glam kommer klara sig i sällskapet är oerhört svårt att sia om, kapacitet finns utan tvekan men för att detta ska kunna gå gäller en gyllene regel – hålla tätt hemma samt helst vinna fler bortamatcher… Med rätt inställning, mer träning (?) och bra hjälp av varandra finns förutsättningar. Det finns spelare i laget med väldigt hög kapacitet, i denna serie handlar det nog mycket att ha en hög lägstanivå. Tror dock det blir väldigt tufft men absolut ingen skam att hamna på andra halvan av tabellen för de tuffa matcher som blir under säsongen skapar också en bra stomme till kvalspelet under våren vilket man ska dra nytta av. Man kan kanske hoppas på lite tom tank på några av de övriga lagen efter fjolårets missade kval…?

 

I serien nedanför har det blivit en del skiften i att BK Solid och BK Glam F har kommit upp sig, med följde BK Trix och kvar finns BK Friends.

Och just Friends visade särskilt under våren att man hörde hemma i ”ettan”. Särskilt hemma var man duktiga och med ett par bortavinster räckte det till klart säkrat kontrakt, med samma spel lär det fungera även i år. Två av lagen i gruppen känns något starkare men en tredje plats kan man nog kunna ta.

Trix var nere och vände i tvåan ett år. Nu tappade man två av de duktiga juniorerna till Karlskoga men man stökar säkert till det en hel del ändå. Solid har länge varit på väg upp, likaså Glams farmarlag så har man fallit precis på slutet. I deras serie finns egentligen bara en stor favorit (BK Taifun) så där bakom kommer det att bli jämnt.

 

I tvåan hamnade tre av lagen som åkte ur i samma grupp, alltså får nedflyttade Pliggen och kvarvarande IFK Hallsberg en relativt tuff grupp att tampas med.

Örebrolagen BK Fight, nykomlingen med många intressanta spelare samt Karlslunds IF känns som att de har något enklare förutsättningar.

 

För damernas del känns det lite ovisst. I Allsvenskan finns BK Merci kvar med just nu en relativt tunn trupp då man tappat några. Hoppas man kan prestera liknande från ifjol, en mittenplacering skulle vara bra i denna serie. Örebrokometen med lite ungt och nytt fortsätter i Division 1. Är egentligen lite för ovetande kring hur det ligger till med lagen men damerna behöver förstärka med fler spelare, det finns tjejer som bowling passar för därute, dags att hala in dem!

 

Ser alla fall personligen fram emot en rolig säsong då man förhoppningsvis får tampas med de stora så ofta som möjligt, oerhört inspirerande. En hel del träningsmatcher är på gång runt om, måndagen den 23 spelar t.ex. Glam mot Team Mariestad på Strike & co.

Väl mött och ha en kul och lyckosam säsong!

 

”Finnen”

Skribent: Vesa Rontti

Symbol för Idrottslyftet

 

 

 

Postadress:
Närkes Bowlingförbund
Idrottens hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info