Hoppa till sidans innehåll

En halvtidskrönika med många förväntningar...

12 JAN 2011 17:04
Ett tag sen man noterade krönika så det får bli en halvtidare, känns som hösten och vintern går fort så vi har verkligen klarat av ena halvan redan.
Vad hade vi för förväntningar för hösten då?
  • Skapad: 12 JAN 2011 17:04

Stora dragplåstret i länet skulle vara Mellanallsvenskans getingbo och inte helt oväntat är det i den serien de flesta poäng finns om man jämför de övriga grupperna. Nu är nog flertal av lagen som kanske en del ansåg vara sämre betydligt bättre än vi tror, finns mycket bra bowlare i landet, sen är det en del som är stora besvikelser mot vad de varit tidigare…

 

Att det skulle bli en tuff grupp för Glam att hålla stången i Grupp A visste man på förhand och tabellplaceringen efter hösten är ingen överraskning, men det är inte mer heller än att man har lite häng, särskilt efter den goda avslutningen med bortavinsten i Borlänge och bra match i Sandviken. Vore det inte för en hemmaförlust vilket kan vara dyrbart så skulle man ha varit precis poängen bakom topp tre. Men serien är lång och som det lite längre ner påpekas; ”Ingenting är omöjligt”…

BK Nobel från västra delen av länet har gått bättre och är utan plumpar i protokollet, ligger därefter då också tvåa i gruppen. Mötet mellan Glam och Nobel i var något av en nyckelmatch för glammarna och man tätade till tabellen i och med den viktiga vinsten i helgen.

 

Damerna i Mellersta allsvenskan har det tufft, särskilt BK Merci som också genomgår också en del förändringar och bland annat nu har ett samarbetsavtal med BK Örebrokometen. Både Merci och Karlskogagänget Kulorna lär få kämpa för att undvika kval på våren, helgens bortavinster var viktiga och många lag ligger nu väldigt tätt i den nedre delen av tabellen. Man kan nog säga att tabellen är uppdelad i en toppgrupp och en nedre grupp.

 

I Division 1 finns också ett getingbo. Grupp A med BK Trix, BK Glam F och BK Solid inom tre poäng tillsammans med ytterligare två lag, det ä bara Taifun som väntat har ryckt i den tabellen. Förhoppningsvis kan två av lagen klara över halvan, alla tre kan det inte bli. För BK Friends del har det gått ganska väntat, just nu på andra plats med främst Mjölby och Brutus som man krigar med om över halvan, i helgen väntar bl.a. ett intressant möte med Trix.

 

I tvåan är Pliggen i praktiken klart för kval uppåt och får fortsatt jaga ett bra utgångsläge till våren, främst mot BK Asterix som är i liknande läge. IFK Hallsberg har fått häng i C-gruppen efter en dålig start, får kämpa främst med Karlskoga-lagen om de så viktiga placeringarna på rätt sida strecket.

BK Fight som spelar i den jämnaste gruppen leder just nu och gjort det bra som nykomling, medan Karlslunds IF för tillfället ligger i botten av den serien.

 

 

”Ingenting är omöjligt” ja, en känd Gunde-mening apropå om lite annat. En annan kan inte låta bli lägga ett par ord på en del små ting.

Apropå 1) - Team Mariestads märkliga kross på Team Pergamon i höstens slutrunda. Få kunde ana vad som skulle ske fast ett gott omen fick undertecknad då man strax innan match fann en försvunnen ring i fickan… BK Nobel gjorde något liknande för något år sedan så de vet hur det känns. Finns ingen vettig förklaring egentligen, underlaget var som vanligt, dock var spelarna utan press och oerhört avslappnade samt att alla lyckades verkligen prestera samtidigt… Det var en rätt skön stämning därnere från båda håll ska sägas mot slutet.

 

Apropå 2) – Resultatet 2122 var ett annat otroligt resultat och inte heller här kan undertecknad se annat än att det är mäktiga siffror som slogs i JSM-kvalet, särskilt när närmaste grabb är en bit över 300 poäng efter…

 

Apropå 3) – Glädjande även med framgångar inom distriktet då särskilt tjejerna i Merci, Matilda Hultgren och Janina Lindberg, bärgade hem guld och brons i Ungdoms-SM. Tidigare i höstas slog dessutom Janina distriktsrekord på 3 och 4 serier och får dessutom chansen att jaga plats mot ett eventuellt Junior-EM, ett bra steg på vägen är när hon nu får vara med på JEM-lägret bland de åtta uttagna tjejerna.

 

Väl mött och lycka till banorna!

 

Skribent: Vesa Rontti

Symbol för Idrottslyftet

 

 

 

Postadress:
Närkes Bowlingförbund
Idrottens hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info